KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Torta od ledene kave

Pjenasta torta s ledenom kavom

oko 16 komada

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Torta od ledene kave

Za kalup za torte (Ø 26 cm) ili:

Za kalup za torte (Ø 28 cm):

papir za pečenje
malo masnoće

Tijesto za biskvit:

6 bjelanjaka (veličine M)
6 žumanjka (veličine M)
150 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
150 g Dr. Oetker Badem mljeveni
3 razom pune žlice krušnih mrvica
1 omot Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
50 g Dr. Oetker Ribana tamna čokolada

Nadjev:

800 g hladnog slatkog vrhnja za šlag
4 omota Dr. Oetker Kremfix
2 omota Dr. Oetker Vanilin šećer
8 razom pune žličice instant ledene kave u prahu (oko 40 g)

Osim toga:

25 g Dr. Oetker Badem štapići
malo šećera u prahu
malo Dr. Oetker Ribana tamna čokolada

preparation

Priprema

1

Priprema

Dno kalupa za torte namastite i obložite papirom za pečenje. Prethodno zagrijte pećnicu:

Električna pećnica oko 170 °C

Pećnica na vrući zrak oko 150 °C

2

Tijesto za biskvit

U posudi bjelanjak čvrsto istucite mikserom (metlicama). Žumanjak mikserom (metlicama) u posudi na najvišoj brzini pjenasto istucite 1 minutu. Uz stalno miješanje uspite šećer pomiješan s vanilin šećerom pa smjesu tucite još 2 minute. Pomiješajte bademe, krušne mrvice, prašak za pecivo i ribanu čokoladu i kratko umiješajte na najnižoj brzini. U 2-3 porcije umiješajte snijeg i poravnajte tijesto u kalupu za torte. Stavite kalup na rešetki u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 40 Minuta

3

Biskvit izvadite iz kalupa, stavite na rešetku za kolače obloženu papirom za pečenje i ostavite da se ohladi na papiru za pečenje. Biskvit prerežite vodoravno na pola. Donju podlogu stavite na pladanj za torte. Okolo stavite prsten za torte ili očišćeni rub kalupa.

4

Nadjev

Tučeno vrhnje s Kremfixom i vanilin šećerom istucite u čvrsti šlag. Polagano dodajte instant ledenu kavu u prahu i istucite do kraja. Tučeno vrhnje s ledenom kavom premažite i poravnajte po podlozi i ostavite najmanje 1 sat da stoji u hladnjaku.

5

Gornju polovicu biskvita razmrvite. Mrvice prepržite u neprianjajućoj tavi bez masnoće i ostavite da se ohlade na tanjuru. Bademe također prepržite i ostavite da se ohlade. Pržene mrvice, bademe i naribanu čokoladu dekorativno raspodijelite po torti, potom oprezno odvojite prsten za torte ili rub kalupa.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu