za ovaj recept Torta od ledene kave
papir za pečenje | |
malo | masnoće |
6 | bjelanjaka (veličine M) |
6 | žumanjka (veličine M) |
150 g | šećera |
1 omot | Dr. Oetker Vanilin šećera |
150 g | Dr. Oetker Badema mljevenih |
3 razom pune žlice | krušnih mrvica |
1 omot | Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo |
50 g | Dr. Oetker Ribane tamne čokolade |
800 g | hladnog slatkog vrhnja za šlag |
4 omota | Dr. Oetker Kremfixa |
2 omota | Dr. Oetker Vanilin šećera |
8 razom pune žličice | instant ledene kave u prahu (oko 40 g) |
25 g | Dr. Oetker Badem štapića |
malo | šećera u prahu |
malo | Dr. Oetker Ribane tamne čokolade |
Dno kalupa za torte namastite i obložite papirom za pečenje. Prethodno zagrijte pećnicu:
Električna pećnica oko 170 °C
Pećnica na vrući zrak oko 150 °C
U posudi bjelanjak čvrsto istucite mikserom (metlicama). Žumanjak mikserom (metlicama) u posudi na najvišoj brzini pjenasto istucite 1 minutu. Uz stalno miješanje uspite šećer pomiješan s vanilin šećerom pa smjesu tucite još 2 minute. Pomiješajte bademe, krušne mrvice, prašak za pecivo i ribanu čokoladu i kratko umiješajte na najnižoj brzini. U 2-3 porcije umiješajte snijeg i poravnajte tijesto u kalupu za torte. Stavite kalup na rešetki u pećnicu.
Vrijeme pečenja: oko 40 Minute
Biskvit izvadite iz kalupa, stavite na rešetku za kolače obloženu papirom za pečenje i ostavite da se ohladi na papiru za pečenje. Biskvit prerežite vodoravno na pola. Donju podlogu stavite na pladanj za torte. Okolo stavite prsten za torte ili očišćeni rub kalupa.
Tučeno vrhnje s Kremfixom i vanilin šećerom istucite u čvrsti šlag. Polagano dodajte instant ledenu kavu u prahu i istucite do kraja. Tučeno vrhnje s ledenom kavom premažite i poravnajte po podlozi i ostavite najmanje 1 sat da stoji u hladnjaku.
Gornju polovicu biskvita razmrvite. Mrvice prepržite u neprianjajućoj tavi bez masnoće i ostavite da se ohlade na tanjuru. Bademe također prepržite i ostavite da se ohlade. Pržene mrvice, bademe i naribanu čokoladu dekorativno raspodijelite po torti, potom oprezno odvojite prsten za torte ili rub kalupa.
Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.
Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.
Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.
Da
ne
Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.
Da
ne