Torta od ledene kave

Pjenasta torta s ledenom kavom

oko 16 komada

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Torta od ledene kave

Za kalup za torte (Ø 26 cm) ili:

Za kalup za torte (Ø 28 cm):

papir za pečenje
malo masnoće

Tijesto za biskvit:

6 bjelanjaka (veličine M)
6 žumanjka (veličine M)
150 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
150 g Dr. Oetker Badema mljevenih
3 razom pune žlice krušnih mrvica
1 omot Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
50 g Dr. Oetker Ribane tamne čokolade

Nadjev:

800 g hladnog slatkog vrhnja za šlag
4 omota Dr. Oetker Kremfixa
2 omota Dr. Oetker Vanilin šećera
8 razom pune žličice instant ledene kave u prahu (oko 40 g)

Osim toga:

25 g Dr. Oetker Badem štapića
malo šećera u prahu
malo Dr. Oetker Ribane tamne čokolade

preparation

Priprema

1

Priprema

Dno kalupa za torte namastite i obložite papirom za pečenje. Prethodno zagrijte pećnicu:

Električna pećnica oko 170 °C

Pećnica na vrući zrak oko 150 °C

2

Tijesto za biskvit

U posudi bjelanjak čvrsto istucite mikserom (metlicama). Žumanjak mikserom (metlicama) u posudi na najvišoj brzini pjenasto istucite 1 minutu. Uz stalno miješanje uspite šećer pomiješan s vanilin šećerom pa smjesu tucite još 2 minute. Pomiješajte bademe, krušne mrvice, prašak za pecivo i ribanu čokoladu i kratko umiješajte na najnižoj brzini. U 2-3 porcije umiješajte snijeg i poravnajte tijesto u kalupu za torte. Stavite kalup na rešetki u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 40 Minute

3

Biskvit izvadite iz kalupa, stavite na rešetku za kolače obloženu papirom za pečenje i ostavite da se ohladi na papiru za pečenje. Biskvit prerežite vodoravno na pola. Donju podlogu stavite na pladanj za torte. Okolo stavite prsten za torte ili očišćeni rub kalupa.

4

Nadjev

Tučeno vrhnje s Kremfixom i vanilin šećerom istucite u čvrsti šlag. Polagano dodajte instant ledenu kavu u prahu i istucite do kraja. Tučeno vrhnje s ledenom kavom premažite i poravnajte po podlozi i ostavite najmanje 1 sat da stoji u hladnjaku.

5

Gornju polovicu biskvita razmrvite. Mrvice prepržite u neprianjajućoj tavi bez masnoće i ostavite da se ohlade na tanjuru. Bademe također prepržite i ostavite da se ohlade. Pržene mrvice, bademe i naribanu čokoladu dekorativno raspodijelite po torti, potom oprezno odvojite prsten za torte ili rub kalupa.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne