KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Torta od kokosa i čokolade

Torta s bečkim biskvitom, kokosovim mrvicama i tučenim vrhnjem s dodatkom kakaa

oko 16 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Torta od kokosa i čokolade

Za kalup za torte (Ø 24 cm):

Papir za pečenje
Prsten za torte
malo masnoće

Biskvit:

50 g maslaca
3 jaja (veličine M)
2 žlice vruće vode
125 g šećera
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
125 g pšeničnog brašna
1 razom puna žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
60 g kokosovih mrvica

Za natopiti:

150 ml likera od kokosa

Krema od čokolade i tučenog vrhnja:

500 g hladnog tučenog vrhnja (hladnog)
2 omota Dr. Oetker Instant Želatine Fix
oko 3 žlice Dr. Oetker Kakaa za kolače
20 g šećera
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera

Za ukrašavanje:

300 g hladnog tučenog vrhnja
1 omot Dr. Oetker Instant Želatine Fix
oko 1 žlica Dr. Oetker Kakaa za kolače
20 g šećera
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
oko 25 g tamne čokolade
kokosove mrvice

preparation

Priprema

1

Priprema

Rastopite maslac i ostavite ga da se ohladi. Namastite podlogu kalupa za torte i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Biskvit

Jaja s vrućom vodom u zdjeli mikserom (metlicama) istucite oko 1 minutu na najvećoj brzini u pjenastu smjesu. Šećer pomiješajte s vanilin šećerom i miješajući usipavajte tijekom 1 minute. Nastavite tući smjesu još dvije minute. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i umiješajte kratko na najnižoj brzini. Umiješajte maslac i 50 g kokosovih mrvica. Tijesto poravnajte u kalupu za torte i pospite preostalim kokosovim mrvicama. Stavite kalup na rešetku u pećnicu.

Nivo pećnice donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 35 Minuta

Odvojite prsten kalupa za torte, istresite na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje, odvojite dno kalupa za torte i ostavite biskvit da se ohladi.

3

Oprezno povucite papir za pečenje. Prerežite biskvit vodoravno dva puta. Donji biskvit stavite na pladanj za ukrašavanje torte i natopite s oko 1/3 likera. Stavite prsten za torte.

4

Krema od čokolade i tučenog vrhnja

Tučeno vrhnje čvrsto istucite sa želatinom fix i kakaom. Na kraju umiješajte šećer i vanilin šećer. Otprilike polovicu kreme namažite na donji biskvit. Stavite na to drugi biskvit, malo pritisnite i natopite još jednom trećinom likera. Od kreme odvojite dvije žlice, a preostalom kremom namažite biskvit. Reznu površinu gornjeg biskvita natopite i stavite na kremu. Tanko premažite ostatkom kreme i ostavite najmanje 3 sata, najbolje tijekom noći, u hladnjaku.

5

Ukrašavanje

Odvojite i skinite obruč kalupa za torte. Tučeno vrhnje, želatinu fix i kakao istucite u čvrstu smjesu. Na kraju kratko umiješajte šećer i vanilin šećer. Stavite kremu u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom koji ima otvor u obliku kruga (Ø oko 10 mm) i na rubu torte, počevši s gornje strane prema dolje, izradite red kuglica. Malo ih poravnajte manjom lopaticom. Nanesite sljedeći red kuglica i opet djelomično poravnajte. Nastavite sve dok ne ukrasite cijelu tortu. Preostalo tučeno vrhnje nanesite u krugovima, u obliku kuglica, po površini torte.

6

Nožem naribajte tamnu čokoladu izravno na tortu i pospite kokosovim mrvicama.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu