Flag

Torta od badema s mascarpone kremom

oko 12 komada
Srednje teško
65
Torta s bademima, marcipanom i zimskim začinima
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Po želji zvijezde od marcipana prije polaganja na tortu pospite šećerom u prahu.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za kalup za torte (Ø 26 cm)
malomasnoće
papir za pečenje
Biskvit
4jaja (veličine M)
120 gšećera
1 omotDr. Oetker Finesse korice limuna
4 žliceAmaretta (likera od badema)
100 gpšeničnog brašna
2 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
100 gDr. Oetker Badema mljevenih
Nadjev
6 listićaDr. Oetker Želatine u listićima
250 gsira Mascarpone (tal. svježi sir)
250 gsvježeg kravljeg sira (20% m.m.)
150 gjogurta
80 gšećera
2 omotaDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1 omotDr. Oetker Finesse korice limuna
2 žličicemljevenog cimeta
400 ghladnog slatkog vrhnja za šlag
Za namakanje
4 žliceAmaretta (likera od badema)
Za ukrašavanje
50 gDr. Oetker Marcipan mase
oko 25 gšećera u prahu
50 gDr. Oetker Ribane mliječne čokolade
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Badema mljevenih
Picture - Dr. Oetker Želatine u listićima
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1

Priprema

Namastite dno kalupa za torte i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Biskvit

U posudi jaja mikserom (metlicama) na najvećoj brzini 1 min. pjenasto istucite. Uz stalno miješanje uspite tijekom 1 min. šećer pomiješan s Finesse aromom pa masu tucite još 2 min. Umiješajte Amaretto. Pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo i kratko u 2 porcije umiješajte na najmanjoj brzini. Brzo umiješajte i bademe. Poravnajte tijesto u kalupu za torte. Gurnite kalup na rešetki u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 25 Minute


Odvojite biskvit iz kalupa, iskrenite na papirom za pečenje obloženu rešetku i ostavite podlogu da se ohladi.

3

Odvojite papir s podloge i jednom vodoravno prerežite. Položite donju podlogu na pladanj za torte. Položite oko nje obruč za torte na način da ostane 1 cm slobodan rub.

4

Nadjev

Namočite želatinu prema uputi na omotu. Pomiješajte sir mascarpone, svježi kravlji sir sa šećerom, vanilin šećerom, Finesse aromom i cimetom. Od slatkog vrhnja istucite čvrsti šlag. Želatinu otopite prema uputi na omotu. Najprije otprilike 4 žlice kreme od mascarpone sira dobro izmiješajte s otopljenom želatinom. Potom umiješajte u preostalu kremu od mascarponea. Na kraju umiješajte šlag. Namažite polovicu nadjeva na donju podlogu. Položite gornju podlogu na to, lagano pritisnite i namočite Amarettom. Premažite preostalom kremom. Tortu najmanje 3 sata stavite u hladnjak.

5

Ukrašavanje

Izmijesite marcipan sa šećerom u prahu, izvaljajte među razrezanom vrećicom za zamrzavanje i izrežite zvijezde različitih veličina. Odvojite obruč za torte pomoću noža i skinite ga. Pospite ribanom čokoladom i ukrasite zvijezdama od marcipana.

  • Po želji zvijezde od marcipana prije polaganja na tortu pospite šećerom u prahu.