KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Torta od badema s mascarpone kremom

Torta s bademima, marcipanom i zimskim začinima

oko 12 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Torta od badema s mascarpone kremom

Za kalup za torte (Ø 26 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Biskvit:

4 jaja (veličine M)
120 g šećera
1 omot Dr. Oetker Finesse korica limuna
4 žlice Amaretta (likera od badema)
100 g pšeničnog brašna
2 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
100 g Dr. Oetker Badem mljeveni

Nadjev:

6 listića Dr. Oetker Želatina u listićima
250 g sira Mascarpone (tal. svježi sir)
250 g svježeg kravljeg sira (20% m.m.)
150 g jogurta
80 g šećera
2 omota Dr. Oetker Bourbon vanilin šećer
1 omot Dr. Oetker Finesse korica limuna
2 žličice mljevenog cimeta
400 g hladnog slatkog vrhnja za šlag

Za namakanje:

4 žlice Amaretta (likera od badema)

Za ukrašavanje:

50 g Dr. Oetker Marcipan masa
oko 25 g šećera u prahu
50 g Dr. Oetker Ribana mliječna čokolada

preparation

Priprema

1

Priprema

Namastite dno kalupa za torte i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Biskvit

U posudi jaja mikserom (metlicama) na najvećoj brzini 1 min. pjenasto istucite. Uz stalno miješanje uspite tijekom 1 min. šećer pomiješan s Finesse aromom pa masu tucite još 2 min. Umiješajte Amaretto. Pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo i kratko u 2 porcije umiješajte na najmanjoj brzini. Brzo umiješajte i bademe. Poravnajte tijesto u kalupu za torte. Gurnite kalup na rešetki u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 25 Minuta

Odvojite biskvit iz kalupa, iskrenite na papirom za pečenje obloženu rešetku i ostavite podlogu da se ohladi.

3

Odvojite papir s podloge i jednom vodoravno prerežite. Položite donju podlogu na pladanj za torte. Položite oko nje obruč za torte na način da ostane 1 cm slobodan rub.

4

Nadjev

Namočite želatinu prema uputi na omotu. Pomiješajte sir mascarpone, svježi kravlji sir sa šećerom, vanilin šećerom, Finesse aromom i cimetom. Od slatkog vrhnja istucite čvrsti šlag. Želatinu otopite prema uputi na omotu. Najprije otprilike 4 žlice kreme od mascarpone sira dobro izmiješajte s otopljenom želatinom. Potom umiješajte u preostalu kremu od mascarponea. Na kraju umiješajte šlag. Namažite polovicu nadjeva na donju podlogu. Položite gornju podlogu na to, lagano pritisnite i namočite Amarettom. Premažite preostalom kremom. Tortu najmanje 3 sata stavite u hladnjak.

5

Ukrašavanje

Izmijesite marcipan sa šećerom u prahu, izvaljajte među razrezanom vrećicom za zamrzavanje i izrežite zvijezde različitih veličina. Odvojite obruč za torte pomoću noža i skinite ga. Pospite ribanom čokoladom i ukrasite zvijezdama od marcipana.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu