Flag

Torta od sira i bobičastog voća

oko 14 komada
Srednje teško
70
Osvježavajuća ljetna torta s bobičastim voćem
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Torta se po želji može napraviti od jedne vrste bobičastog voća kao što su npr. maline, jagode ili borovnice.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Biskvit
125 gbrašna
2 žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
170 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
170 gmekog maslaca
4jaja
Nadjev
300 gbobičastog voća
7 listićaDr. Oetker Želatine u listićima
4 dltučenog slatkog vrhnja
750 gsvježeg krem sira (Quark)
sok od 1 limuna
150 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
Ukrašavanje
malopreljeva od šumskog voća
malošećera u prahu
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Želatine u listićima
1

Priprema

Dno kalupa za torte (ø 26 cm) obložite papirom za pečenje. Obruč kalupa namastite.


Zagrijte pećnicu:

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C

2

Biskvit

Pomiješajte brašno i prašak za pecivo. Dodajte preostale sastojke i mikserom kratko promiješajte na najnižoj, a potom dvije minute na najvišoj brzini tako da dobijete glatko tijesto. Smjesu izlijte u pripremljen kalup i pecite oko 30 minuta u donjem dijelu prethodno zagrijane pećnice.

Vrijeme pečenja: oko 30 Minute


Izvadite kalup iz pećnice. Biskvit iz kalupa izvadite i ostavite ga da se ohladi. Operite obruč kalupa za torte. S vrha biskvita odrežite što tanji sloj kako biste dobili ravnomjernu površinu. Potom biskvit još jednom vodoravno prerežite. Obruč kalupa za torte stavite na pladanj za torte i obložite ga trakom papira za pečenje. Stavite jednu podlogu u kalup.

3

Nadjev

Za nadjev proberite šumsko voće i operite ga. Želatinu omekšajte prema uputama na omotu. Čvrsto istucite slatko vrhnje i ostavite 1 vrhom punu žlicu sa strane (da se hladi). Pomiješajte svježi sir s ostalim sastojcima. Želatinu otopite prema uputama na omotu i pomiješajte s oko 4 žlice smjese od sira, potom to umiješajte u ostatak smjese od sira. Polako umiješajte tučeno vrhnje.


Polovicu nadjeva raspodijelite po podlozi, poravnajte i po tome raspodijelite trećinu bobičastog voća. Na to stavite gornju podlogu i lagano pritisnite. Po podlozi raspodijelite ostatak nadjeva, poravnajte. Ostatak bobičastog voća raspodijelite po tome tako da u sredini napravite malo povišenje, a rub neka ostane slobodan. Ostavite oko 3 sata u hladnjaku. Odvojite obruč kalupa za torte i skinite ga.

4

Ukrašavanje

Tučenim vrhnjem koje ste ostavili sa strane premažite rub. Tortu ukrasite preljevom od šumskog voća i prije posluživanja pospite s malo šećera u prahu.

  • Torta se po želji može napraviti od jedne vrste bobičastog voća kao što su npr. maline, jagode ili borovnice.