Flag

Torta od banane s bademima

oko 14 komada
Srednje teško
85
Sočan okus banane s posutim bademima - neodoljivo !
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Tijesto
125 gbrašna
1 žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
50 gšećera
1 prstohvatsoli
1žumanjak
1 žlicamlijeka
70 gmaslaca (narezanog na komade)
50 gmljevenih badema (oguljenih)
1 žlicabrašna
Nadjev
4banane
sok od 1/2 limuna
1 žlicašećera
Za premaz
3 žlicemarmelade od marelica
2 žlicekrušnih mrvica
Preljev
2jaja
1 žlicavruće vode
50 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
25 gbrašna
50 gDr. Oetker Original Gustina finog jestivog škroba
50 gmljevenih badema (oguljeni)
3 žliceDr. Oetker Badem listića
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Original Gustina finog jestivog škroba
Picture - Dr. Oetker Badem listića
1

Priprema

Za kalup za kolače (Ø 26). Prethodno zagrijte pećnicu:

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 200 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 180 °C

2

Tijesto

U zdjeli pomiješajte brašno i prašak za pecivo i u sredini napravite udubinu. Šećer, sol, žumanjak, mlijeko i dio brašna sjedinite u gustu kašu. Na to dodajte maslac u komadima i pospite bademima te sve skupa zamijesite u glatko tijesto. Ostavite pola sata na hladnom. Oko 1/3 tijesta razvaljajte na dno kalupa. U ostatak tijesta dodajte žlicu brašna i zamijesite, a zatim ga oblikujte u valjak debljine prsta. Stavite ga oko tijesta na dnu kalupa i pritišćite prstima uz rub kalupa kako bi nastao rub visok 3 cm. Vilicom više puta ubodite tijesto na dnu kalupa.


Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici.

Vrijeme pečenja: oko 15 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 200 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 180 °C


Izvadite iz pećnice i smanjite temperaturu pećnice na 180 °C.

3

Nadjev

Za nadjev ogulite banane i narežite ih na kriške, pomiješajte sa šećerom i sokom od limuna.

4

Za premaz

Marmeladu pomiješajte s mrvicama i premažite po tijestu na dnu kalupa. Na to posložite pripremljene banane.

5

Preljev

Za preljev mikserom pjenasto umutite žumanjke i vruću vodu. Pomalo sipajte 2/3 šećera i vanilin šećer. Mutite sve dok ne nastane kremasta smjesa. Posebno istucite bjelanjke u snijeg i dodajte im ostatak šećera dok smjesa ne postane lijepo sjajna. Snijeg od bjelanjaka dodajte na smjesu od žumanjaka. Pomiješajte brašno, gustin i bademe te dodajte smjesi. Špatulicom sve lagano pomiješajte. Preljev razmažite po bananama. Pospite bademima u listićima.

Vrijeme pečenja: oko 30 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C


Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi.