KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Torta 5 do ponoći

Silvestarska torta s kremom od nugata

oko 12 komada

potrebno malo iskustva 20 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Torta 5 do ponoći

Biskvit:

5 jaja (veličine M)
200 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
125 ml ulja
125 ml vode
220 g glatkog brašna
30 g kakao praha (slatkog)
0,5 omota Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo

Krema od nugata:

250 ml tučenog vrhnja za šlag
3 žlice nugat kreme od lješnjaka
1 žlica šećera u prahu
1 omot Dr. Oetker Preljev za torte svijetli
1 omot Dr. Oetker Kremfix

Za premazivanje:

malo vruće marmelade od marelice

Za prekrivanje:

300 g marcipan mase
Dr. Oetker jestive boje za kolače

Za ukrašavanje:

Dr. Oetker Šećerno pismo s okusom čokolade (bijela boja)
malo marcipan mase

preparation

Priprema

1

Biskvit

Jaja sa šećerom i vanilin šećerom mikserom (metlicama) pjenasto istucite. Kratko umiješajte ulje i vodu. Pomiješajte brašno s kakaom i praškom za pecivo, prosijte u smjesu i umiješajte kuhačom.

2

Smjesu stavite u kalup za torte (Ø 24 cm), čije je dno obloženom papirom za pečenje i poravnajte. Kalup stavite na rešetku u donju polovicu prethodno zagrijane pećnice.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

Vrijeme pečenja: oko 50 Minuta

3

Od ohlađene torte odrežite 1/5. Veći dio prerežite vodoravno dva puta.

4

Krema od nugata

Tučeno vrhnje pomiješajte s nugat kremom od lješnjaka, šećerom u prahu i preljevom za torte te istucite s Kremfixom. Spojite tortu s kremom.

5

Premazivanje

Marmeladu od marelice kratko zagrijte u manjem loncu, uz stalno miješanje. Mali dio biskvita vodoravno prerežite (drugu polovicu iskoristite po želji na drugi način). Drugu polovicu s ravnom stranom prema dolje zalijepite na tortu s malo marmelade. Površinu i rub lagano premažite marmeladom i stavite u duboko zamrzavanje oko sat vremena.

6

Za prekrivanje

Marcipan mijesite s jestivom bojom do željene nijanse i razvaljajte na radnoj površini posutoj šećerom u prahu na približno 3 mm debljine. Pomoću obruča kalupa za torte izrežite krug i 1/5 ravno odrežite. Oba dijela stavite na površinu.

Preostali marcipan prema opsegu torte oblikujte u valjak i razvaljajte na debljinu od približno 3 mm. Izrežite prema visini ruba torte, namotajte i odmotajte oko ruba torte. Malo pritisnite i odrežite višak marcipana.

7

Za ukrašavanje

Šećernim pismom bijele boje izradite brojke po torti. Zatim, tanko razvaljajte marcipan, izrežite kazaljke i složite na torti 5 do 12.

Stavite tortu na hladno. Prije posluživanja je stavite uspravno na pladanj za torte.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu