za ovaj recept Torta 5 do ponoći
5 | jaja (veličine M) |
200 g | šećera |
1 omot | Dr. Oetker Vanilin šećera |
125 ml | ulja |
125 ml | vode |
220 g | glatkog brašna |
30 g | kakao praha (slatkog) |
½ omot | Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo |
250 ml | hladnog tučenog vrhnja |
3 žlice | nugat kreme od lješnjaka |
1 žlica | šećera u prahu |
1 omot | Dr. Oetker Preljeva za torte svijetlog |
1 omot | Dr. Oetker Kremfixa |
malo | vruće marmelade od marelice |
300 g | marcipan mase |
Dr. Oetker jestive boje za kolače |
Dr. Oetker Čokoladno pismo (bijela boja) | |
malo | marcipan mase |
Jaja sa šećerom i vanilin šećerom mikserom (metlicama) pjenasto istucite. Kratko umiješajte ulje i vodu. Pomiješajte brašno s kakaom i praškom za pecivo, prosijte u smjesu i umiješajte kuhačom.
Smjesu stavite u kalup za torte (Ø 24 cm), čije je dno obloženom papirom za pečenje i poravnajte. Kalup stavite na rešetku u donju polovicu prethodno zagrijane pećnice.
Električna pećnica 180 °C
Pećnica na vrući zrak 160 °C
Vrijeme pečenja: oko 50 Minute
Od ohlađene torte odrežite 1/5. Veći dio prerežite vodoravno dva puta.
Tučeno vrhnje pomiješajte s nugat kremom od lješnjaka, šećerom u prahu i preljevom za torte te istucite s Kremfixom. Spojite tortu s kremom.
Marmeladu od marelice kratko zagrijte u manjem loncu, uz stalno miješanje. Mali dio biskvita vodoravno prerežite (drugu polovicu iskoristite po želji na drugi način). Drugu polovicu s ravnom stranom prema dolje zalijepite na tortu s malo marmelade. Površinu i rub lagano premažite marmeladom i stavite u duboko zamrzavanje oko sat vremena.
Marcipan mijesite s jestivom bojom do željene nijanse i razvaljajte na radnoj površini posutoj šećerom u prahu na približno 3 mm debljine. Pomoću obruča kalupa za torte izrežite krug i 1/5 ravno odrežite. Oba dijela stavite na površinu.
Preostali marcipan prema opsegu torte oblikujte u valjak i razvaljajte na debljinu od približno 3 mm. Izrežite prema visini ruba torte, namotajte i odmotajte oko ruba torte. Malo pritisnite i odrežite višak marcipana.
Šećernim pismom bijele boje izradite brojke po torti. Zatim, tanko razvaljajte marcipan, izrežite kazaljke i složite na torti 5 do 12.
Stavite tortu na hladno. Prije posluživanja je stavite uspravno na pladanj za torte.
Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.
Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.
Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.
Da
ne
Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.
Da
ne