Torta 5 do ponoći

Silvestarska torta s kremom od nugata

oko 12 komada

potrebno malo iskustva 20 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Torta 5 do ponoći

Biskvit:

5 jaja (veličine M)
200 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
125 ml ulja
125 ml vode
220 g glatkog brašna
30 g kakao praha (slatkog)
½ omot Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo

Krema od nugata:

250 ml hladnog tučenog vrhnja
3 žlice nugat kreme od lješnjaka
1 žlica šećera u prahu
1 omot Dr. Oetker Preljeva za torte svijetlog
1 omot Dr. Oetker Kremfixa

Za premazivanje:

malo vruće marmelade od marelice

Za prekrivanje:

300 g marcipan mase
Dr. Oetker jestive boje za kolače

Za ukrašavanje:

Dr. Oetker Čokoladno pismo (bijela boja)
malo marcipan mase

preparation

Priprema

1

Biskvit

Jaja sa šećerom i vanilin šećerom mikserom (metlicama) pjenasto istucite. Kratko umiješajte ulje i vodu. Pomiješajte brašno s kakaom i praškom za pecivo, prosijte u smjesu i umiješajte kuhačom.

2

Smjesu stavite u kalup za torte (Ø 24 cm), čije je dno obloženom papirom za pečenje i poravnajte. Kalup stavite na rešetku u donju polovicu prethodno zagrijane pećnice.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

Vrijeme pečenja: oko 50 Minute

3

Od ohlađene torte odrežite 1/5. Veći dio prerežite vodoravno dva puta.

4

Krema od nugata

Tučeno vrhnje pomiješajte s nugat kremom od lješnjaka, šećerom u prahu i preljevom za torte te istucite s Kremfixom. Spojite tortu s kremom.

5

Premazivanje

Marmeladu od marelice kratko zagrijte u manjem loncu, uz stalno miješanje. Mali dio biskvita vodoravno prerežite (drugu polovicu iskoristite po želji na drugi način). Drugu polovicu s ravnom stranom prema dolje zalijepite na tortu s malo marmelade. Površinu i rub lagano premažite marmeladom i stavite u duboko zamrzavanje oko sat vremena.

6

Za prekrivanje

Marcipan mijesite s jestivom bojom do željene nijanse i razvaljajte na radnoj površini posutoj šećerom u prahu na približno 3 mm debljine. Pomoću obruča kalupa za torte izrežite krug i 1/5 ravno odrežite. Oba dijela stavite na površinu.

Preostali marcipan prema opsegu torte oblikujte u valjak i razvaljajte na debljinu od približno 3 mm. Izrežite prema visini ruba torte, namotajte i odmotajte oko ruba torte. Malo pritisnite i odrežite višak marcipana.

7

Za ukrašavanje

Šećernim pismom bijele boje izradite brojke po torti. Zatim, tanko razvaljajte marcipan, izrežite kazaljke i složite na torti 5 do 12.

Stavite tortu na hladno. Prije posluživanja je stavite uspravno na pladanj za torte.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne