Flag

Tiramisu torta s keksima spekulatius

oko 16 komada
Srednje teško
90
Kremasta torta s keksima spekulatius, tamnim biskvitom, mascarpone sirom i amarettom.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za okrugli kalup za torte (promjera 26 cm)
malomasnoće
papir za pečenje
Biskvit
3jaja (veličine M)
100 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
100 gpšeničnog brašna
1 razom puna žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
10 gDr. Oetker Kakaa za kolače
1 žličicaSpekulatius začina
Za natapanje
100 mlespressa
50 mlAmaretta (likera od badema)
Za posipanje
100 gSpekulatius keksa
Krema
400 ghladnog slatkog vrhnja za šlag
3 omotaDr. Oetker Instant Želatine Fix
500 gsira Mascarpone
250 gsvježega sira (20% m.m.)
sok od naranče (1 naranče)
100 gšećera
1 omotDr. Oetker Finesse korice naranče
oko 1 žličicaSpekulatius začina
Za ukrašavanje
maloDr. Oetker Kakaa za kolače
oko 16Spekulatius keksa
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
Picture - Dr. Oetker Instant Želatine Fix
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
1

Priprema

Arak papira za pečenje zategnite u okruglom kalupu za torte. Zagrijte pećnicu. 

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Biskvit

Jaja u posudi mikserom (metlicama) pjenasto izmiješajte, miješajući 1 minutu na najvećoj brzini. Šećer i vanilin šećer pomiješajte; miješajući usipajte tijekom 1 minute i smjesu nastavite miješati još dvije minute. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo, kakaom i spekulatius začinom i umiješajte kratko na najnižoj brzini. Biskvit poravnajte u okruglom kalupu za torte. Stavite kalup na rešetku u pećnici.  

Položaj rešetke: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 30 Minute


Biskvit odvojite od kalupa, istresite na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje i ostavite da se ohladi. 

3

Za smjesu za natapanje pomiješajte espresso i amaretto. Kekse stavite u vrećicu za zamrzavanje, dobro je zatvorite i usitnite kekse valjkom za tijesto. Povucite papir za pečenje s biskvita i biskvit jednom vodoravno prerežite.

4

Krema

Slatko vrhnje za šlag i želatinu fix čvrsto istucite u posudi. Pomiješajte mascarpone sa svježim sirom, sokom, šećerom, Finesse i spekulatius začinom. Umiješajte slatko vrhnje za šlag.

5

Jednu podlogu stavite na pladanj za torte i oko nje stavite obruč za torte. Podlogu natopite jednom trećinom tekućine za natapanje. Premažite jednom trećinom kreme. Na kremu stavite mrvice keksa i ponovno natopite jednom trećinom tekućine. Polovicom preostale kreme premažite mrvice. Na to stavite drugu podlogu i natopite ostatkom tekućine za natapanje. Po tome premažite ostatak kreme i po želji ukrasite češljićem za ukrašavanje torti. Tortu stavite na hladno najmanje 3 sata, a najbolje preko noći.

6

Ukrašavanje

Prije posluživanja odvojite i skinite obruč oko torte. Tortu pospite kakaom. Na kraju na rub torte utisnite spekulatius kekse.