za ovaj recept Tiramisu torta s keksima spekulatius
malo | masnoće |
papir za pečenje |
3 | jaja (veličine M) |
100 g | šećera |
1 omot | Dr. Oetker Vanilin šećera |
100 g | pšeničnog brašna |
1 razom puna žličica | Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo |
10 g | Dr. Oetker Kakaa za kolače |
1 žličica | Spekulatius začina |
100 ml | espressa |
50 ml | Amaretta (likera od badema) |
100 g | Spekulatius keksa |
400 g | hladnog slatkog vrhnja za šlag |
3 omota | Dr. Oetker Instant Želatine Fix |
500 g | sira Mascarpone |
250 g | svježeg sira (20% m.m.) |
sok od naranče (1 naranče) | |
100 g | šećera |
1 omot | Dr. Oetker Finesse korica naranče |
oko 1 žličica | Spekulatius začina |
malo | Dr. Oetker Kakaa za kolače |
oko 16 | Spekulatius keksa |
Arak papira za pečenje zategnite u okruglom kalupu za torte. Zagrijte pećnicu.
Električna pećnica oko 180 °C
Pećnica na vrući zrak oko 160 °C
Jaja u posudi mikserom (metlicama) pjenasto izmiješajte, miješajući 1 minutu na najvećoj brzini. Šećer i vanilin šećer pomiješajte; miješajući usipajte tijekom 1 minute i smjesu nastavite miješati još dvije minute. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo, kakaom i spekulatius začinom i umiješajte kratko na najnižoj brzini. Biskvit poravnajte u okruglom kalupu za torte. Stavite kalup na rešetku u pećnici.
Nivo pećnice: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 30 Minute
Biskvit odvojite od kalupa, istresite na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje i ostavite da se ohladi.
Za smjesu za natapanje pomiješajte espresso i amaretto. Kekse stavite u vrećicu za zamrzavanje, dobro je zatvorite i usitnite kekse valjkom za tijesto. Povucite papir za pečenje s biskvita i biskvit jednom vodoravno prerežite.
Slatko vrhnje za šlag i želatinu fix čvrsto istucite u posudi. Pomiješajte mascarpone sa svježim sirom, sokom, šećerom, Finesse i spekulatius začinom. Umiješajte slatko vrhnje za šlag.
Jednu podlogu stavite na pladanj za torte i oko nje stavite obruč za torte. Podlogu natopite jednom trećinom tekućine za natapanje. Premažite jednom trećinom kreme. Na kremu stavite mrvice keksa i ponovno natopite jednom trećinom tekućine. Polovicom preostale kreme premažite mrvice. Na to stavite drugu podlogu i natopite ostatkom tekućine za natapanje. Po tome premažite ostatak kreme i po želji ukrasite češljićem za ukrašavanje torti. Tortu stavite na hladno najmanje 3 sata, a najbolje preko noći.
Prije posluživanja odvojite i skinite obruč oko torte. Tortu pospite kakaom. Na kraju na rub torte utisnite spekulatius kekse.
Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.
Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.
Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.
Da
ne
Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.
Da
ne