Zagrijte pećnicu na 180 °C (160 °C s ventilatorom). Podmažite i obložite papirom za pečenje okrugli kalup s oprugom promjera 23 cm.
U većoj posudi miksajte maslac, šećer i limunovu koricu dok smjesa ne postane blijeda i pjenasta. Postupno umiješajte jaja. Zatim dodajte mljevene bademe, palentu, sok od limuna i prašak za pecivo. Lagano umiješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu.
Ulijte smjesu u pripremljeni kalup i poravnajte površinu. Pecite oko 1 sat – dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista. Kolač treba biti zlatnosmeđi i elastičan na dodir. Ako počne previše tamniti na vrhu prije nego što je potpuno pečen, prekrijte ga aluminijskom folijom.
Dok se kolač peče, pomiješajte limunov sok i šećer kako biste dobili sirup.
Čim izvadite pečeni kolač iz pećnice, prelijte ga pripremljenim preljevom i ostavite da se ohladi u kalupu. Kad se ohladi, izvadite ga iz kalupa, uklonite papir za pečenje i pospite naribanom limunovom koricom.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači