Flag

Tiramisu torta s jagodama

oko 16 komada
Lagano
60
Iznenadite obitelj ili prijatelje s ljetnim tiramisuom u obliku torte s dodatkom jagoda
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Potrebno
Okrugli kalup 26 cm
kist za kolače

Sastojci

Biskvit
100 gglatkog brašna
2 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
100 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
100 gmekog maslaca
3 komjaja (veličine M)
Za namakanje biskvita
100 mlhladnog espressa ili jake kave
3 žliceAmaretta (likera od badema)
Krema
500 gsira Mascarpone
250 gsvježega sira (20%)
100 gšećera
2 žliceAmaretta (likera od badema)
250 mltekućeg slatkog vrhnja
2 omotaDr. Oetker Instant Želatine Fix
500 gjagode (narezanih na kockice)
100 gpiškota
Za ukrašavanje
maloDr. Oetker Kakaa za kolače
250 gjagode (narezanih na ploške)
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Instant Želatine Fix
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
1

Biskvit

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i prosijte u posudu. Dodajte redom ostale sastojke i mikserom (metlicama) izmiješajte u glatku smjesu. Smjesu stavite u kalup za torte (promjera 26 cm) s dnom obloženim papirom za pečenje i poravnajte.
 
Stavite kalup na rešetku u donju polovicu prethodno zagrijane pećnice.
 
Električna pećnica: 180 ºC
Pećnica na vrući zrak: 160 ºC
Vrijeme pečenja: oko 20 minuta
 

2

Namakanje biskvita

Podlogu torte više puta probodite drvenim štapićem. Pomiješajte kavu s amarettom i ohlađenu podlogu torte kistom za pečenje kolača polagano premažite s polovicom tekućine. 

3

Krema

Pomiješajte mascarpone sa svježim sirom, šećerom i amarettom. Tučeno vrhnje čvrsto istucite sa želatinom fix i zajedno s jagodama dodajte u smjesu od mascarponea. Polovicom kreme premažite podlogu torte. Po tome složite piškote. Preostalu mješavinu kave i amaretta kistom raspodijelite po piškotama i premažite ostatkom kreme. Stavite tortu oko 2 sata na hladno. 

4

Posipanje i ukrašavanje

Tortu lagano pospite kakaom i ukrasite jagodama.