Tiramisu torta s jagodama

Iznenadite obitelj ili prijatelje s ljetnim tiramisuom u obliku torte s dodatkom jagoda

oko 16 komada

uspijeva lako 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Tiramisu torta s jagodama

Potrebno:

1 Okrugli kalup 26 cm
1 kist za kolače

Biskvit:

100 g glatkog brašna
2 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
100 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
100 g mekog maslaca
3 kom jaja (veličine M)

Za namakanje biskvita:

100 ml hladnog espressa ili jake kave
3 žlice Amaretta (likera od badema)

Krema:

500 g sira Mascarpone
250 g svježeg sira (20%)
100 g šećera
2 žlice Amaretta (likera od badema)
250 ml tekućeg slatkog vrhnja
2 omota Dr. Oetker Instant Želatine Fix
500 g jagoda (narezanih na kockice)
100 g piškota

Za ukrašavanje:

malo Dr. Oetker Kakaa za kolače
250 g jagoda (narezanih na ploške)

preparation

Priprema

1

Biskvit

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i prosijte u posudu. Dodajte redom ostale sastojke i mikserom (metlicama) izmiješajte u glatku smjesu. Smjesu stavite u kalup za torte (promjera 26 cm) s dnom obloženim papirom za pečenje i poravnajte.
 
Stavite kalup na rešetku u donju polovicu prethodno zagrijane pećnice.
 
Električna pećnica: 180 ºC
Pećnica na vrući zrak: 160 ºC
Vrijeme pečenja: oko 20 minuta
 

2

Namakanje biskvita

Podlogu torte više puta probodite drvenim štapićem. Pomiješajte kavu s amarettom i ohlađenu podlogu torte kistom za pečenje kolača polagano premažite s polovicom tekućine. 

3

Krema

Pomiješajte mascarpone sa svježim sirom, šećerom i amarettom. Tučeno vrhnje čvrsto istucite sa želatinom fix i zajedno s jagodama dodajte u smjesu od mascarponea. Polovicom kreme premažite podlogu torte. Po tome složite piškote. Preostalu mješavinu kave i amaretta kistom raspodijelite po piškotama i premažite ostatkom kreme. Stavite tortu oko 2 sata na hladno. 

4

Posipanje i ukrašavanje

Tortu lagano pospite kakaom i ukrasite jagodama.

Želite li tamnu podlogu za tortu, u smjesu biskvita dodajte 1 žlicu kakaa za kolače. 

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne