U malom loncu zagrijte maline, šećer i 1 žličicu vode. Kuhajte 10 minuta dok maline ne omekšaju. Smjesu protisnite kroz sito kako biste uklonili sjemenke i ostavite da se ohladi.
Zagrijte pećnicu na 200°C (180°C s ventilatorom) i obložite kalup 25x20 cm papirom za pečenje.
Na laganoj vatri otopite maslac. Kad zakuha, maknite s vatre i umiješajte bijelu čokoladu i šećere. Miješajte dok se čokolada ne otopi (po potrebi kratko vratite na vatru).
Ohladite 5 minuta, zatim dodajte jaja i vaniliju. Miksajte 2–3 minute na visokoj brzini kako biste dobili glatku i sjajnu smjesu.
Lagano umiješajte brašno, a zatim komadiće čokolade i maline (pazite da ih ne zgnječite).
U zdjeli umutite sve sastojke dok ne dobijete glatku kremu.
Ulijte blondie smjesu u kalup. Na nekoliko mjesta stavite žlice cheesecake smjese i lagano ih prošarajte čačkalicom. Prelijte malinasti pire i ponovno lagano zamiješajte za efekt mramora.
Pecite 40–45 minuta, dok rubovi ne očvrsnu, a sredina ostane malo drhtava.
Ohladite u kalupu. Ako je blondie previše mekan, stavite ga u hladnjak da se stegne, a zatim izvadite sat vremena prije posluživanja.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti