KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Tiramisu s bobičastim voćem

Voćni kremasti tiramisu

o 10 - 12 porcija

uspijeva lako 20 Minute

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Tiramisu s bobičastim voćem

Krema:

4 žumanjaka
100 g šećera
1 omot Dr. Oetker Finesse korica limuna
600 g sira Mascarpone
4 bjelanjaka
1 prstohvat soli
1 žlica šećera

Sirup:

1 dl soka od malina
3 dl vode

Nadjev:

300 g piškota
700 g miješanog bobičastog voća (duboko smrznutog)

Ukrašavanje:

3 žlice kokosovog brašna

preparation

Priprema

Priprema

Za kremu tucite žumanjak i šećer tako dugo dok smjesa ne postane svijetla. Dodajte Finesse aromu korice limuna i sir Mascarpone i umiješajte. Bjelanjak s prstohvatom soli istucite u čvrst snijeg. Dodajte šećer i nastavite još kratko tući. Snijeg pažljivo umiješajte u smjesu sa sirom. Za podlogu pomiješajte sirup s vodom. Polovicu piškota stavite u zdjelu i poprskajte s 2 dl pripremljenog sirupa s vodom. Čim piškote upiju tekućinu, nadjenite ih polovicom kreme, a po kremi raspodijelite polovicu bobičastog voća. Ponovite postupak s preostalim sastojcima (ovaj puta piškote poprskajte u zasebnoj zdjeli i tek potom stavite na bobičasto voće). Završite bobičastim voćem.

Tiramisu ostavite da stoji na hladnom 12 sati.