Terrine od jogurta i limete

Voćna pjena poslužena s preljevom od limete

oko 10 porcija

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Terrine od jogurta i limete

Pjena od limete:

4 listića Dr. Oetker Želatine u listićima
2 bjelanjaka (veličine M)
100 g šećera u prahu (prosijanog)
kora 2 limete
sok 1,5 limete
350 g jogurta
150 ml tučenog slatkog vrhnja (pripremljenog)

Nadjev:

100 g piškota

Preljev od limete:

kora 1,5 limete
sok 1,5 limete
2 žlice šećera
½ žlica Dr. Oetker Original Gustina
3 žlice hladnog tučenog vrhnja
1 malo Dr. Oetker Zelene tekuće jestive boje
2 žlice tučenog slatkog vrhnja

preparation

Priprema

1

Pjena od limete

Pripremite želatinu prema uputama na omotu. Stavite bjelanjke sa šećerom u prahu, koricom i sokom limete u posudu i metlicom za snijeg i istucite na pari (vodena kupelj). Skinite s pare i istucite mikserom (metlicama) u pjenastu smjesu. Metlicom za snijeg umiješajte jogurt. Zagrijte želatinu i umiješajte je. Kada se smjesa počne stvrdnjavati, umiješajte tučeno vrhnje.

2

Nadjev

Stavite pjenu u dva kalupa za terrine obložena folijom za čuvanje svježine (5 x 40 cm) i nadjenite piškotama. Višak folije preklopite preko piškota. Stavite terrine oko 2 sata na hladno.

3

Istresite terrine na kuhinjsku podlogu i skinite foliju za čuvanje svježine.

4

Preljev od limete

Koricu i sok limete pomiješajte sa šećerom i gustinom te kuhajte miješajući na niskoj temperaturi u gustu smjesu. Maknite preljev sa štednjaka, umiješajte tekuće tučeno vrhnje i jestivu boju te, povremeno miješajući, pustite da se ohladi.

5

Prije posluživanja dodajte tučeno vrhnje u preljev i poslužite uz terrine.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne