Flag

Tart od pudinga s borovnicama

oko 10 komada
Lagano
60
Kremasti kolač od borovnica s prhkim tijestom
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Umjesto pravokutnog oblika možete upotrijebiti i okrugli kalup za tart (Ø 24 cm).
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za kalup za tart s odvojivim dnom (35 x 11 cm)
malomasnoće
Prhko tijesto
150 gpšeničnog brašna
1 vrh nožaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
50 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
100 gmekog maslaca ili margarina
1 žlicavode
Nadjev
½ omotDr. Oetker Galetta pudinga vanilija
250 mlmlijeka
oko 250 gborovnica
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Galetta pudinga vanilija
1

Priprema

Namastite kalup za tart. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Prhko tijesto

Za tijesto pomiješajte brašno s praškom za pecivo u posudi. Dodajte redom preostale sastojke i mikserom (lopaticama) izmijesite tijesto najprije na najnižoj, a potom na najvećoj brzini. Razvaljajte tijesto na lagano pobrašnjenoj radnoj površini u pravokutnik (40 x 15 cm). Potom tijesto namotajte na valjak, odmotajte preko kalupa za tart i lagano utisnite rub. Vilicom više puta probodite dno. Stavite kalup na rešetku u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 20 Minute


Ostavite tart u kalupu, da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.

3

Nadjev

Puding za kolače pripremite s mlijekom prema uputama na omotu i premažite preko tijesta. Proberite borovnice, operite ih i dekorativno raspodijelite po kremi od pudinga. Tart izvadite iz kalupa i stavite na pladanj za torte.

  • Umjesto pravokutnog oblika možete upotrijebiti i okrugli kalup za tart (Ø 24 cm).