KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Tart od pudinga s borovnicama

Kremasti kolač od borovnica s prhkim tijestom

oko 10 komada

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Tart od pudinga s borovnicama

Za kalup za tart s odvojivim dnom (35 x 11 cm):

malo masnoće

Prhko tijesto:

150 g pšeničnog brašna
1 vrh noža Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
50 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
100 g mekog maslaca ili margarina
1 žlica vode

Nadjev:

½ omot Dr. Oetker Galetta puding vanilija
250 ml mlijeka
oko 250 g borovnica

preparation

Priprema

1

Priprema

Namastite kalup za tart. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Prhko tijesto

Za tijesto pomiješajte brašno s praškom za pecivo u posudi. Dodajte redom preostale sastojke i mikserom (lopaticama) izmijesite tijesto najprije na najnižoj, a potom na najvećoj brzini. Razvaljajte tijesto na lagano pobrašnjenoj radnoj površini u pravokutnik (40 x 15 cm). Potom tijesto namotajte na valjak, odmotajte preko kalupa za tart i lagano utisnite rub. Vilicom više puta probodite dno. Stavite kalup na rešetku u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 20 Minuta

Ostavite tart u kalupu, da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.

3

Nadjev

Puding za kolače pripremite s mlijekom prema uputama na omotu i premažite preko tijesta. Proberite borovnice, operite ih i dekorativno raspodijelite po kremi od pudinga. Tart izvadite iz kalupa i stavite na pladanj za torte.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu