Tart od heljde i lješnjaka

Bezglutenski i veganski tart od heljde s nadjevom od višanja

oko 12 komada

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Tart od heljde i lješnjaka

Za kalup za tart (Ø 26 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Lim za pečenje:

Biskvit:

200 g heljdinog brašna
100 g mljevenih lješnjaka
3 žlice Dr. Oetker Kakaa za kolače
4 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
2 razom pune žličice mljevenog cimeta
150 g šećera
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
250 ml sojinog mlijeka
175 ml ulja (npr. suncokretovog ulja)

Nadjev:

60 g cijelih lješnjaka
oko 340 g marmelade od višanja

Za ukrašavanje:

malo šećera u prahu

preparation

Priprema

1

Dno kalupa za tart namastite i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Biskvit

Pomiješajte brašno s lješnjacima, kakaom i praškom za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (metlicama) izmijesite glatko tijesto, miješajući najprije kratko na najnižoj, a potom dvije minute na najvećoj brzini. Tijesto izlijte u kalup za tart i poravnajte. Stavite na rešetku u pećnici.

Vrijeme pečenja: oko 25 Minute

Odvojite obruč kalupa za tart i skinite ga. Biskvit istresite na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje. Uklonite dno kalupa za tart i ostavite biskvit da se ohladi.

3

Nadjev

Stavite lješnjake na lim za pečenje i zagrijavajte u pećnici na istoj temperaturi oko 10 minuta, sve dok se smeđa korica ne raspukne. Vruće lješnjake stavite na čistu kuhinjsku krpu, omotajte ih krpom te kružnim pokretima odvojite od ljuske. Lješnjake grubo nasjeckajte.

4

Oprezno povucite papir za pečenje i prerežite biskvit na dva dijela. Donju polovicu stavite na pladanj za torte. Marmeladu kratko ukuhajte u manjem loncu, uz stalno miješanje. Oko 1 žlicu marmelade pomiješajte s lješnjacima. Donju polovicu biskvita premažite preostalom marmeladom. Zatim, stavite gornju polovicu biskvita.

5

Ukrašavanje

Kolač podijelite na približno 12 komada jednake veličine i dekorativno pospite šećerom u prahu. Svaki komad kolača po želji ukrasite mješavinom marmelade i lješnjaka.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne