KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Tart od heljde i lješnjaka

Bezglutenski i veganski tart od heljde s nadjevom od višanja

oko 12 komada

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Tart od heljde i lješnjaka

Za kalup za tart (Ø 26 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Lim za pečenje:

Biskvit:

200 g heljdinog brašna
100 g mljevenih lješnjaka
3 žlice Dr. Oetker Kakao za kolače
4 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
2 razom pune žličice mljevenog cimeta
150 g šećera
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećer
250 ml sojinog mlijeka
175 ml ulja (npr. suncokretovog ulja)

Nadjev:

60 g cijelih lješnjaka
oko 340 g marmelade od višanja

Za ukrašavanje:

malo šećera u prahu

preparation

Priprema

1

Dno kalupa za tart namastite i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Biskvit

Pomiješajte brašno s lješnjacima, kakaom i praškom za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (metlicama) izmijesite glatko tijesto, miješajući najprije kratko na najnižoj, a potom dvije minute na najvećoj brzini. Tijesto izlijte u kalup za tart i poravnajte. Stavite na rešetku u pećnici.

Vrijeme pečenja: oko 25 Minuta

Odvojite obruč kalupa za tart i skinite ga. Biskvit istresite na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje. Uklonite dno kalupa za tart i ostavite biskvit da se ohladi.

3

Nadjev

Stavite lješnjake na lim za pečenje i zagrijavajte u pećnici na istoj temperaturi oko 10 minuta, sve dok se smeđa korica ne raspukne. Vruće lješnjake stavite na čistu kuhinjsku krpu, omotajte ih krpom te kružnim pokretima odvojite od ljuske. Lješnjake grubo nasjeckajte.

4

Oprezno povucite papir za pečenje i prerežite biskvit na dva dijela. Donju polovicu stavite na pladanj za torte. Marmeladu kratko ukuhajte u manjem loncu, uz stalno miješanje. Oko 1 žlicu marmelade pomiješajte s lješnjacima. Donju polovicu biskvita premažite preostalom marmeladom. Zatim, stavite gornju polovicu biskvita.

5

Ukrašavanje

Kolač podijelite na približno 12 komada jednake veličine i dekorativno pospite šećerom u prahu. Svaki komad kolača po želji ukrasite mješavinom marmelade i lješnjaka.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu