Flag

Slatki burgeri

7 komada
Lagano
45
Sitno pecivo s višnjama i kremom od mlaćenice
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Dinstane višnje
130 mlsoka iz kompota od višanja
½ omotDr. Oetker Finesse korice naranče
60 gšećera (smeđeg)
1 žlicaDr. Oetker Original Gustina finog jestivog škroba
1 prstohvatcimeta
200 gvišanja iz kompota
Lisnato tijesto
1 pakiranjelisnatog tijesta (275g)
Za premazivanje
malovode
Za premazivanje i posipanje
1umućeno jaje (veličine M)
malokrupnog šećera
Krema od mlaćenice
125 mlmlaćenice
30 gšećera u prahu
1 omotDr. Oetker Kremfixa
125 mlhladnog tučenog vrhnja
Picture - Dr. Oetker Original Gustina finog jestivog škroba
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
1

Dinstane višnje

Za dinstane višnje pomiješajte sok iz kompota od višanja s koricom naranče, smeđim šećerom, gustinom i cimetom i ukuhajte dok ne dobije gušću konzistenciju. Dodajte višnje i kratko sve prodinstajte.

2

Lisnato tijesto

Odmotajte lisnato tijesto. Jednu polovicu tijesta premažite vodom i preklopite. Izrežite 7 ploški (7,5cm Ø) položite ih na lagano namašćen lim za pečenje. Ploške premažite jajetom i pospite krupnim šećerom.

3

Lim ugurajte u sredinu prethodno zagrijane pećnice.

Vrijeme pečenja: oko 15 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 220 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 180 °C

4

Krema od mlaćenice

Za kremu pomiješajte mlaćenicu sa šećerom u prahu i kremfixom, pustite da kratko odstoji i dodajte vrhnje za šlag.

5

Prepolovite ohlađene burgere od tijesta. Ohlađene višnje podijelite po burger podlogama. Kremu podijelite po višnjama i poklopite gornjim dijelovima burgera.