KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Savijača sa svježim posnim sirom i limunom

Savijača od dizanog tijesta, nadjevena svježim posnim sirom i limunom

12 porcija

uspijeva lako 40 Minute

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Savijača sa svježim posnim sirom i limunom

Nadjev:

40 g mekog maslaca
20 g šećera u prahu
malo Dr. Oetker Finesse korica limuna
1 sok od 1 limuna
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvat soli
1 žumanjak (veličine M)
175 g sira Philadelphia®
125 g svježeg posnog sira (20% masnoće)
50 g kiselog vrhnja
1 bjelanjak (veličine M)
20 g šećera
1 žlica glatkog brašna

Dizano tijesto:

240 g glatkog brašna
0,5 omota Dr. Oetker Kvasac instant
125 ml mlijeka
1 prstohvat soli
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
nešto arome limuna
2 žumanjka (veličine M)
40 g mekog maslaca

Za premazivanje:

1 jaje (veličine M)
1 žlica mlijeka

Za prskanje:

70 g šećera u prahu
1 žlica mlijeka

Za posipanje:

malo Dr. Oetker Finesse korica limuna

preparation

Priprema

1

Dizano tijesto

Brašno prosijajte u posudu i dobro pomiješajte s kvascem. Dodajte redom ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izmijesite tijesto. Ostavite prekriveno na toplom mjestu tako dugo dok se tijesto ne udvostruči.

2

Nakon što se tijesto digne, izlupajte ga (spljoštite i preklopite s lijeve i desne strane prema sredini). Razvaljajte ga i stavite na namašćeni i pobrašnjeni lim za pečenje.

3

Nadjev

Maslac sa šećerom u prahu, koricom limuna, sokom od limuna, vanilin šećerom i soli mikserom (metlicama) kremasto istucite. Umiješajte žumanjak. Kuhačom umiješajte svježi krem sir sa svježim posnim sirom i kiselim vrhnjem. Bjelanjak istucite sa šećerom i umiješajte. Kratko umiješajte brašno. Nadjev namažite po sredini tijesta, na širinu približno 6 cm. Preostalo tijesto razrežite rezačem za pizzu ili nožem na trake širine približno 2 cm i naizmjenično s desne i lijeve strane preklopite preko nadjeva (slika 1).

4

Za premazivanje

Jaje umutite s 1 žlicom mlijeka i premažite savijaču.

Stavite lim u sredinu zagrijane pećnice.

Električna pećnica: 190°C
Pećnica na vrući zrak: 170°C
Vrijeme pečenja: oko 25 min.

5

Prskanje i posipanje

Šećer u prahu pomiješajte s mlijekom i poprskajte savijaču. Pospite koricom limuna.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu