Flag

Savijača s nadjevom od oraha i lješnjaka

12 porcija
Lagano
45
Kolač od dizanog tijesta s nadjevom od oraha i lješnjaka
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Dizano tijesto
260 gglatkog brašna
½ omotDr. Oetker Kvasca instant
1 prstohvatsoli
40 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1jaje (veličine M)
130 mlmlijeka (mlakog)
30 gmekog maslaca
Nadjev od oraha i lješnjaka
40 gšećera
30 gmaslaca
½ lmlijeka
maloDr. Oetker Arome ruma
maloarome limuna
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatcimeta
100 gmljevenih oraha
100 gmljevenih lješnjaka
80 gkrušnih mrvica
Picture - Dr. Oetker Kvasca instant
Picture - Dr. Oetker Arome ruma
1

Dizano tijesto

Brašno prosijte u posudu i dobro izmiješajte s kvascem. Dodajte redom ostale sastojke i miješajući mikserom (lopaticama) izradite tijesto. Ostavite prekriveno na toplom mjestu da se diže dok se tijesto ne udvostruči.

2

Nakon što se tijesto diglo, spljoštite ga na pobrašnjenoj radnoj površini (spljoštite ga, a zatim ga preklopite s lijeve i desne strane prema sredini). Razvaljajte u obliku kocke (25 x 25 cm).

3

Nadjev od oraha i lješnjaka

Zakuhajte šećer s maslacem, mlijekom, aromama, vanilin šećerom i cimetom. Maknite lonac sa štednjaka, umiješajte orahe i lješnjake, vratite na štednjak i kratko prepržite. Ostavite da se malo ohladi i umiješajte mrvice tako da dobijete smjesu koja se može razmazati.

4
Picture - Savijača s nadjevom od oraha i lješnjaka2

Smjesom od oraha i lješnjaka ravnomjerno premažite tijesto i namotajte ga. Valjak razrežite po sredini s duže strane, stavite na namašćeni lim za pečenje tako da je razrezani dio s gornje strane i isprepletite poput uzice (vidi sliku). Ostavite tijesto da se diže oko 15 minuta.
 


Stavite lim za pečenje u sredinu zagrijane pećnice.

Vrijeme pečenja: oko 25 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C