Flag

Šaumrole

oko 6 komada
Srednje teško
40
Izvrsno hrskavo-mekano pecivo od lisnatog tijesta s kremastim nadjevom od tučenog vrhnja s vanilijom, vrlo jednostavno za pripremu!
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Za lim za pečenje
kalup za šaumrole
Papir za pečenje

Sastojci

Za lim za pečenje
malomasnoće
Lisnato tijesto
250 gduboko zamrznutog lisnatog tijesta
Za premazivanje
1žumanjak
1 žlicamlijeka
Nadjev od tučenog vrhnja s vanilijom
200 mltekućeg slatkog vrhnja
1 omotDr. Oetker Kremfixa
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
2 žličicešećera u prahu
Za posipavanje
1 žlicašećera u prahu
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1

Lisnato tijesto otopite prema uputama na omotu. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Namastite kalupe za šaumrole. Zagrijte pećnicu. 


Električna pećnica: oko 200 ºC

Pećnica na vrući zrak: oko 180 ºC

2

Priprema lisnatog tijesta

Picture - Schillerlocken Teig Streifen teilen 4651

Kore lisnatog tijesta položite jednu na drugu, na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte u pravokutnik (40 x 24 cm). Nožem ili kotačićem za rezanje tijesta izrežite tijesto po duljini u 6 traka širine po 4 cm.

3

Namatanje lisnatog tijesta

Picture - Schillerlocken Teig Hütchen wickeln 4697 Ausschnitt

Svaku traku tijesta počevši na vrhu omotajte oko metalnog kalupa tako da se rubovi malo preklapaju. Tijesto se pri svakom namotaju mora lagano preklapati tako da dobijete zatvoreni tuljac.


Picture - Schillerlocken bestreichen 4721 Ausschnitt

Žumanjak istucite s mlijekom i premažite šaumrole.
 


Picture - Schillerlocken Hagelzucker 4748 Ausschnitt

Posipajte šaumrole krupnim šećerom u prahu. Stavite lim za pečenje u pećnicu i pecite šaumrole.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 200 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 180 °C


Picture - Schillerlocken Hütchen abziehen Hagelzucker4635 Ausschnitt

Šaumrole odmah skinite s kalupa i ostavite da se ohlade na kuhinjskoj rešetki.

4

Priprema nadjeva od tučenog vrhnja i vanilije

Tekuće slatko vrhnje pomiješajte s Kremfixom, vanilin šećerom i šećerom u prahu, čvrsto istucite i stavite u vrećicu za ukrašavanje s otvorom u obliku zvijezde (promjera 8 mm). Dekorativno uštrcajte nadjev u šaumrole. Pospite šaumrole šećerom u prahu te ih brzo poslužite.