Flag

Šarene lizalice od jabuke

oko 15 komada
Srednje teško
60
Mali kolačići od jabuke na štapiću s glazurom i šarenim mrvicama.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Za lim za pečenje
Papir za pečenje
Osim toga
drveni štapići

Sastojci

Prhko tijesto
250 gpšeničnog brašna
½ žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
80 gšećera
1 omotDr. Oetker Finesse korice limuna
150 gmekog maslaca (ili margarina)
2 žlicemlijeka
Nadjev
1jabuka (po izboru)
1 žlicašećera
½ žličicamljevenog cimeta
sok od 1 limuna
Za premazivanje
2 žlicemlijeka
Za ukrašavanje
oko 100 gtamne čokolade
Dr. Oetker Dekor mix perle soft
maloDr. Oetker Šarene mrvice
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Dekor mix perle soft
Picture - Dr. Oetker Šarene mrvice
1

Priprema

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Prhko tijesto

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) miješajte najprije na najnižoj, a potom na srednjoj brzini i izradite tijesto. 

3

Nadjev

Jabuke ogulite, podijelite na četvrtine i narežite na vrlo sitne kocke. Pomiješajte kockice jabuke sa šećerom, cimetom i sokom od limuna. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini na približno 3 mm. Okruglim kalupom (promjera oko 6 cm) izrezujte krugove. Polovicu krugova stavite na lim za pečenje. Po tijestu na sredini raspodijelite oko 1 žličicu kockica od jabuke i stavite po jedan drveni štapić. Prekrijte ostalim krugovima tijesta i čvrsto utisnite rubove. Premažite tijesto mlijekom i pecite. 

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 12 Minute


Kekse s papirom za pečenje povucite na radnu površinu i ostavite da se ohlade.

4

Ukrašavanje

Otopite čokoladu na pari na niskoj temperaturi. Polovicu lizalica uronite u čokoladu  s jedne strane, ocijedite čokoladu i stavite ih na papir za pečenje. Preostale lizalice poprskajte preostalom kuvertirom. Potom lizalice ukrasite šećernim mrvicama i ukrasima za kekse i ostavite kuvertiru da se stvrdne.