Šarene lizalice od jabuke

Mali kolačići od jabuke na štapiću s glazurom i šarenim mrvicama.

oko 15 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Šarene lizalice od jabuke

Za lim za pečenje:

Papir za pečenje

Osim toga:

15 drvenih štapića

Prhko tijesto:

250 g pšeničnog brašna
½ žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
80 g šećera
1 omot Dr. Oetker Finesse korice limuna
150 g mekog maslaca (ili margarina)
2 žlice mlijeka

Nadjev:

1 jabuka (po izboru)
1 žlica šećera
½ žličica mljevenog cimeta
sok od 1 limuna

Za premazivanje:

2 žlice mlijeka

Za ukrašavanje:

oko 100 g tamne čokolade
Dr. Oetker Dekor mix perle soft
malo Dr. Oetker Šarene mrvice

preparation

Priprema

1

Priprema

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Prhko tijesto

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) miješajte najprije na najnižoj, a potom na srednjoj brzini i izradite tijesto. 

3

Nadjev

Jabuke ogulite, podijelite na četvrtine i narežite na vrlo sitne kocke. Pomiješajte kockice jabuke sa šećerom, cimetom i sokom od limuna. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini na približno 3 mm. Okruglim kalupom (promjera oko 6 cm) izrezujte krugove. Polovicu krugova stavite na lim za pečenje. Po tijestu na sredini raspodijelite oko 1 žličicu kockica od jabuke i stavite po jedan drveni štapić. Prekrijte ostalim krugovima tijesta i čvrsto utisnite rubove. Premažite tijesto mlijekom i pecite. 

Nivo pećnice: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 12 Minute

Kekse s papirom za pečenje povucite na radnu površinu i ostavite da se ohlade.

4

Ukrašavanje

Otopite čokoladu na pari na niskoj temperaturi. Polovicu lizalica uronite u čokoladu  s jedne strane, ocijedite čokoladu i stavite ih na papir za pečenje. Preostale lizalice poprskajte preostalom kuvertirom. Potom lizalice ukrasite šećernim mrvicama i ukrasima za kekse i ostavite kuvertiru da se stvrdne.

Kekse možete ukrasiti i čokoladom od mliječne ili bijele čokolade.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne