Pavlova s vanilijom i marakujom

Beze torta s kremom od mascarponea, vanilije i marakujom.

10 komada

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Pavlova s vanilijom i marakujom

Beze smjesa:

6 bjelanjaka (veličine M)
1 prstohvat soli
1 žličica Dr. Oetker Paste od burbon vanilije
400 g šećera
2 žlice šećera od trske
1 žličica octa

Krema od mascarponea i vanilije:

250 g sira Mascarpone
180 g svježega sira
2 žlice Dr. Oetker Paste od burbon vanilije
1,8 l lagano tučenog vrhnja
150 g bijele čokolade (otopljene)

Za ukrašavanje:

3 - 4 marakuje

preparation

Priprema

1

Beze smjesa

Istucite bjelanjke i sol, postupno dodajte pastu od vanilije, šećer i šećer od šećerne trske te mikserom (metlicama) čvrsto istucite. Umiješajte ocat.
 
Stavite smjesu u lim za pečenje obložen papirom za pečenje. 

Električna pećnica 150 °C

Pećnica na vrući zrak 130 °C

Nivo pećnice: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 10 Minute

Smanjite temperaturu pečenja i ostavite da se suši uz uključenu funkciju odvođenja pare iz pećnice. 

Električna pećnica 100 °C

Pećnica na vrući zrak 80 °C

Vrijeme pečenja: oko 90 Minute

2

Krema od mascarponea i vanilije

Mascarpone, svježi sir, pastu od vanilije i tučeno vrhnje metlicom za snijeg glatko izmiješajte. Kratko umiješajte kuvertiru. Žlicom tortu malo utisnite u sredini i napunite kremom.

3

Ukrašavanje

Voćno meso marakuje prije posluživanja stavite na kremu. 

Pavlova je svjež desert koji treba konzumirati neposredno nakon pripreme i ne bi ga trebalo čuvati u hladnjaku.
Jednostavan i prozračan desert idealan je za tople ljetne dane.
 

Funkcija odvođenja pare iz pećnice: Taj se način pečenja koristi kada tijekom pečenja para treba što brže izaći iz pećnice. Ako na pećnici imate klizni regulator, trebalo bi ga aktivirati. U protivnom možete između vrata i pećnice staviti žličicu od kave (ili kuhaču) tako da vrata pećnice ostanu pritvorena.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne