KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Pauci, šeširi od vještice i metle

Jestivi ukrasi od čokoladnog kolača

21 komada

uspijeva lako 90 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Pauci, šeširi od vještice i metle

Priprema:

380 g čokoladnog kolača (grubo izmrvljeni)
3 žlice mlijeka

Ukrašavanje:

1 pakiranje Dr. Oetker Fondant Dekor bijeli
1 pakiranje Dr. Oetker Fondant šarene šećerne mase
malo Dr. Oetker jestive boje za kolače (crvena i žuta)
1 pakiranje Dr. Oetker Šećerno pismo s okusom čokolade
oko 10 grissina (tanki štapići)
malo mliječne čokolade
2 žlice šećera u prahu

preparation

Priprema

1

Pauci

Malo crnog fondanta izvaljajte između izrezane vrećice za zamrzavanje. Za svakog pauka odrežite po 4 trake dužine 5 cm. Svaku traku izrolajte u valjak i savinite u blagi luk. Ostavite paukove noge da se stvrdnu.

2

Mikserom (metlicama) izmiješajte mrvice kolača s mlijekom. Od smjese izvažite 5 x 30 g za 5 pauka, a 6 x 40 g za 6 šešira i ostavite sa strane. Od smjese za pauke najprije oblikujte kuglice, a potom ovalna tijela. Pomoću drvenog štapića utisnite na svakoj strani 2 mala udubljenja. Osušene noge umetnite u tijelo pauka. Šećernim pismom nacrtajte oči i stavite na hladno.

3

Vještičji šeširi

Razvaljajte polovicu smjese koju ste prethodno odvojili za šešire i izrežite krugove promjera 5 cm. Od ostatka kolača i druge polovice smjese izradite stošce. Stavite stošce na izrezane krugove. Žuti fondant obojite s malo crvene boje kako biste dobili narančastu i razvaljajte tanko između vrećice za zamrzavanje. Izrežite tanke trake od 5 mm i stavite oko šešira. Kopče nacrtajte bijelim šećernim pismom. Šešire do posluživanja stavite na hladno.

4

Metle

Umjesite bijeli fondant u šećer u prahu i izvaljajte ga između razrezane vrećice za zamrzavanje u pravokutnik (8 x 25 cm). Razrežite ga na 10 malih pravokutnika (4 x 5 cm). Na svakom malom pravokutniku ostavite 1 cm ruba, a na ostatku izrežite resice (slika 1) pomoću noža umoćenog u šećer u prahu.

5

Otopite mliječnu čokoladu na pari. Umočite grissine jedan po jedan u čokoladu tako da vrh za kojeg držite ostane nepokriven čokoladom. Ostavite da se čokolada na grissinima stvrdne.

6

Izrezane pravokutnike omotajte oko čokoladnih štapića. Lagano pritisnite i stavite na papir za pečenje. Izvaljajte ostatak crnog fondanta između razrezane vrećice za zamrzavanje i izrežite 10 tankih traka dužine 10 cm. Oblikujte ih u duguljaste valjke i zavežite oko metle. Metle do posluživanja stavite na hladno.