Flag

Mirisni džem od jagoda i lavande

oko 6 staklenki po 200 ml
Lagano
20
Mhmh, to će vas razbuditi
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Umjesto svježih cvjetova lavande možete koristiti i ½ žlice sušenih lavandinih cvjetova.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
1000 gjagode (izvagati pripremljene)
1 žlicasvježih cvjetova lavande
1 omotDr. Oetker Džemfix Classic 1:1
1150 gšećera
1

Priprema

Jagode operite, očistite i narežite na komadiće. Cvjetove lavande operite, odvojite od peteljki i usitnite.

2

Postupak

Jagode i cvjetove lavande u loncu dobro izmiješajte sa šećerom i Džemfixom Classic 1:1. Miješajući zakuhajte na jakoj vatri i uz stalno miješanje kuhajte najmanje 3 min. Eventualno skinite pjenu i odmah do ispod ruba ulijte u pripremljene staklenke. Zatvorite poklopcima s navojem (twist-off®), okrenite naopačke i pustite da odstoje otprilike 5 minuta na poklopcu.

  • Umjesto svježih cvjetova lavande možete koristiti i ½ žlice sušenih lavandinih cvjetova.