Flag

Mini vanilija cheesecake u čaši

4 porcija
Lagano
40
Želite se iskazati na sljedećoj svečanoj večeri? Mini vanilija cheesecake zadivit će sve vaše prijatelje!
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
150 gfino mljevenih prhkih keksa
50 gneslanog maslaca
225 gbijele čokolade
200 gpunomasnog svježeg sira (sobne temperature)
100 mlvrhnja za šlag
2 žličiceDr. Oetker Paste od burbon vanilije
20 gjagode
Picture - Dr. Oetker Paste od burbon vanilije
1

Podloga

Stavite mljevene kekse u vatrostalnu zdjelu. Otopite maslac, prelijte ga preko keksa i povežite. Utisnite u dno svake šalice stražnjom stranom metalne žlice. Ostavite da se hladi dok vam ne zatreba.

2

Razlomite bijelu čokoladu na komadiće i stavite u vatrostalnu zdjelu. Zdjelu stavite u lonac kipuće vode i kuhajte na laganoj vatri dok se čokolada otopi. Vodu bacite i ostavite čokoladu da se hladi 10 minuta.

3

Krema

U velikoj zdjeli mikserom miješajte svježi sir, vrhnje za šlag i ekstrakt vanilije dok ne dobijete glatku, kremastu smjesu. 


Pažljivo umiješajte toplu otopljenu čokoladu u smjesu za cheesecake i žlicom raspodijelite na podlogu od keksa. Zagladite gornji sloj i ostavite da se hladi najmanje 2 sata dok se ne stvrdne.


Ukrasite s jagodama.