
U loncu zagrijavati med, šećer, vanilin šećer, maslac i mlijeko uz miješanje dok se sve ne otopi. Smjesu uliti u zdjelu i ostaviti da se ohladi. U međuvremenu pripremiti lim s papirom za pečenje i zagrijati pećnicu.
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
U gotovo ohlađenu smjesu umiješati aromu gorkog badema i cimet. U drugoj posudi pomiješati brašno, gustin, kakao i prašak za pecivo.
Dvije trećine ove mješavine umiješati u medenu smjesu mikserom (sa spiralnim nastavcima ili metlicama), a ostatak umijesiti rukama ili nastavcima za tijesto.
Na lagano pobrašnjenoj podlozi razvaljati tijesto tanko i izrezivati kekse po želji. Rasporediti ih na lim za pečenje i staviti u pećnicu.
Vrijeme pečenja: oko 13 minuta
Pečene medenjake ostaviti da se ohlade na mrežici za kolače.
Prosijati šećer u prahu i pomiješati ga s vodom u gustu glazuru pogodnu za ukrašavanje. Prebaciti glazuru u malu vrećicu za zamrzavanje ili papirnati tuljac, odrezati mali vrh i ukrasiti ohlađene kekse po želji.
Ostaviti da se glazura potpuno osuši.
Slični recepti

Kolači

Kolači

Kolači