Marmelada od marelica s karamelom

Slatka marmelada savršena uz palačinke

3 staklenki

uspijeva lako 30 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Marmelada od marelica s karamelom

Marmelada:

1 kg marelica (bez koštica)
1 omot Dr. Oetker Džemfix Classic 1:1
1150 g šećera

preparation

Priprema

1

Karamela

U loncu pomiješajte 150 g šećera i 3 žlice vode.
Zagrijte na srednjoj vatri dok karamela ne počne tamniti.
Što karamelu duže kuhate, okus će biti intenzivniji - samo pazite da ne zagori jer će inače biti nejestivo gorak.
Ako želite intenzivniji okus karamele u marmeladi, možete koristiti više od 150 g šećera, te dodati nekoliko žlica vode.

2

Marmelada

Marelice operite, prepolovite, izvadite koštice i narežite na kockice.
Veći lonac stavite na jaku vatru i dodajte marelice i vrećicu Džemfixa.
Promiješajte i kuhajte 3 minute da marelice omekšaju.
Štapnim mikserom izmiksajte marelice do željene gustoće.
Preostali 1 kg šećera i karamel staviti u lonac.
Kuhajte još 3 minute.
Marmeladu još vruću ulijte u sterilne staklenke koje prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite preko noći na radnoj površini.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne