KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Kraljevska torta s jabukama

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Kraljevska torta s jabukama

Biskvit:

5 jaja (veličine M)
150 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 vrh noža cimeta
160 g glatkog brašna

Posipavanje:

nekoliko listića badema

Nadjev:

900 g jabuke (oguljenih i bez koštica)
0,125 l bijelog vina
sok od 1 limuna
1 omot Dr. Oetker Finesse korica limuna
90 g šećera
2 omota Dr. Oetker Preljev za torte svijetli
2 žlice Dr. Oetker Original Gustin
65 ml soka od jabuke

Preljev:

mrvice biskvita
50 g maslaca
2 žlice šećera
malo cimeta

Ukrašavanje:

8 malina

preparation

Priprema

1

Biskvit

Mikserom (metlicama) pjenasto istucite jaja, šećer, vanilin šećer i cimet. Preko toga prosijte brašno i umiješajte kuhačom.

2

Smjesu stavite u kalup za torte (Ø 26 cm), čije je dno obloženo papirom za pečenje, i poravnajte. Pospite listićima badema.

Kalup za torte stavite na rešetku u donju polovicu prethodno zagrijane pećnice.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

Vrijeme pečenja: oko 35 Minuta

3

Ohlađenu tortu prerežite tako da dobijete 2 sloja. Oko dna torte stavite obruč kalupa za torte. Gornji dio torte izrežite na trokute visine 8 cm. Ostatak biskvita izmrvite i stavite sa strane. Trokute postavite uz rub obruča.

4

Punjenje

Narežite jabuke na kocke. Dodajte vino, sok od jabuke i limuna, koricu limuna, šećer, preljev za torte i zakuhajte. Povremeno miješajući ostavite da se kuha oko 3 minute. Pomiješajte gustin sa sokom od jabuka i dodajte u smjesu s jabukama uz stalno miješanje. Ostavite da se zgusne. Skinite sa štednjaka, izlijte punjenje na biskvit i poravnajte.

5

Preljev

Mrvice biskvita pomiješajte s ostalim sastojcima i miješajući pržite oko 2 minute. Još vruće ravnomjerno raspodijelite po nadjevu. Maline čačkalicama utaknite u trokute. Ostavite tortu oko 4 sata da odstoji na hladnom te skinite obruč kalupa za torte.

Okrunite se tortom u obliku krune s punjenjem od jabuka

oko 8 komada

uspijeva lako 20 minuta

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu