Flag

Kolač s pudingom i bademima

oko 16 komada
Lagano
20
Kolač s ukusnim nadjevom od pudinga
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Kolač možete pripremiti i dan ranije.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Tijesto
4jaja (veličine M)
200 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
150 gpšeničnog brašna
½ razom puna žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
50 gDr. Oetker Badem listića
Nadjev
1 omotDr. Oetker Galetta pudinga vanilija
500 ghladnog tučenog vrhnja
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Badem listića
Picture - Dr. Oetker Galetta pudinga vanilija
1

Priprema

Dno kalupa za torte namastite i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu. 

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Tijesto

Jaja sa šećerom i vanilin šećerom izmiješajte u posudi mikserom (metlicama) u pjenastu smjesu, miješajući najprije na najnižoj, a zatim na najvećoj brzini oko 3 minute. Pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo i umiješajte kratko na najnižoj brzini. Izravnajte tijesto u kalupu za torte i pospite bademima. Stavite kalup na rešetku u pećnicu.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 35 Minute

3

Skinite obruč s kalupa za torte i istresite biskvit na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje. Skinite dno i ostavite kolač da se ohladi zajedno s papirom za pečenje.

4

Povucite papir za pečenje. Podlogu jednom vodoravno prerežite i stavite donju podlogu na pladanj za torte.

5

Nadjev

Galetta puding i tučeno vrhnje čvrsto istucite u posudi i ravnomjerno raspodijelite po podlozi. Na to stavite gornji dio biskvita i sve do posluživanja držite u hladnjaku.

  • Kolač možete pripremiti i dan ranije.