Keksi u obliku jaja

Keksi od prhkog tijesta nadjeveni marmeladom od marelica za Uskrs

oko 20 komada

uspijeva lako 50 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Keksi u obliku jaja

Prhko tijesto:

300 g glatkog brašna
100 g šećera u prahu (prosijanog)
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
1 omot Dr. Oetker Finesse korica naranče
200 g maslaca (hladnog)
2 žumanjka (veličine M)

Za punjenje:

200 g marmelade od marelica

Za posipanje:

malo šećera u prahu

preparation

Priprema

1

Prhko tijesto

Prosijte brašno na radnu površinu. Redom dodajte ostale sastojke i rukama umijesite tijesto. Omotajte tijesto folijom za čuvanje svježine i ostavite da odstoji oko 40 minuta na hladnom. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu od približno 3 mm i izrežite 36 ovalnih keksa (Ø 9 cm). Kekse stavite na lagano namašćeni lim za pečenje. Iz polovice keksa okruglim kalupom izrežite krugove (Ø oko 2 cm) tako da su lagano pomaknuti od sredine.

Električna pećnica 190 °C

Pećnica na vrući zrak 180 °C

Nivo pećnice: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 8 Minute


2

Postupak pečenja ponovite s ostalim keksima.


3

Punjenje

Kekse bez rupice premažite marmeladom i spojite ih sa keksima s rupicom.


4

Posipanje

Gornje dijelove keksa pospite šećerom i prahu i spojite s dnom keksa. 

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne