Flag

Keksi u obliku jaja

oko 20 komada
Lagano
50
Keksi od prhkog tijesta nadjeveni marmeladom od marelica za Uskrs
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Prhko tijesto
300 gglatkog brašna
100 gšećera u prahu (prosijanog)
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 omotDr. Oetker Finesse korice naranče
200 gmaslaca (hladnog)
2žumanjka (veličine M)
Za punjenje
200 gmarmelade od marelica
Za posipanje
malošećera u prahu
1

Prhko tijesto

Prosijte brašno na radnu površinu. Redom dodajte ostale sastojke i rukama umijesite tijesto. Omotajte tijesto folijom za čuvanje svježine i ostavite da odstoji oko 40 minuta na hladnom. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu od približno 3 mm i izrežite 36 ovalnih keksa (Ø 9 cm). Kekse stavite na lagano namašćeni lim za pečenje. Iz polovice keksa okruglim kalupom izrežite krugove (Ø oko 2 cm) tako da su lagano pomaknuti od sredine.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 8 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 190 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 180 °C

2

Postupak pečenja ponovite s ostalim keksima.

3

Punjenje

Kekse bez rupice premažite marmeladom i spojite ih sa keksima s rupicom.

4

Posipanje

Gornje dijelove keksa pospite šećerom i prahu i spojite s dnom keksa.