KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Keksi u obliku jaja

Keksi od prhkog tijesta nadjeveni marmeladom od marelica za Uskrs

oko 20 komada

uspijeva lako 50 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Keksi u obliku jaja

Prhko tijesto:

300 g glatkog brašna
100 g šećera u prahu (prosijanog)
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
1 omot Dr. Oetker Finesse korica naranče
200 g maslaca (hladnog)
2 žumanjka (veličine M)

Za punjenje:

200 g marmelade od marelica

Za posipanje:

malo šećera u prahu

preparation

Priprema

1

Prhko tijesto

Prosijte brašno na radnu površinu. Redom dodajte ostale sastojke i rukama umijesite tijesto. Omotajte tijesto folijom za čuvanje svježine i ostavite da odstoji oko 40 minuta na hladnom. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu od približno 3 mm i izrežite 36 ovalnih keksa (Ø 9 cm). Kekse stavite na lagano namašćeni lim za pečenje. Iz polovice keksa okruglim kalupom izrežite krugove (Ø oko 2 cm) tako da su lagano pomaknuti od sredine.

Električna pećnica 190 °C

Pećnica na vrući zrak 180 °C

Nivo pećnice sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 8 Minuta

2

Postupak pečenja ponovite s ostalim keksima.

3

Punjenje

Kekse bez rupice premažite marmeladom i spojite ih sa keksima s rupicom.

4

Posipanje

Gornje dijelove keksa pospite šećerom i prahu i spojite s dnom keksa.