KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Keksi sa snježnim ukrasnom

Fini keksi sa zimskim ukrasom

oko 50 komada

uspijeva lako 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Keksi sa snježnim ukrasnom

Za lim za pečenje:

papir za pečenje

Tijesto:

250 g pšeničnog brašna
0,5 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1 omot Dr. Oetker Finesse korica limuna
1 prstohvat soli
1 jaje (veličine M)
125 g omekšalog maslaca ili margarina

Za ukrašavanje:

100 g Dr. Oetker Fondant Dekor bijeli
150 g šećera u prahu
oko 4 žlice soka od 1 limuna
Dr. Oetker jestive boje za kolače (plava boja)

preparation

Priprema

1

Priprema

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Tijesto

Pomiješajte u zdjeli brašno s Backin praškom za pecivo. Dodajte preostale sastojke i mikserom (metlicama) miješajte kratko na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini, sve dok se ne dobije glatko tijesto. Tijesto podijelite na porcije i razvaljajte ih na radnoj površini posutoj brašnom na debljinu od približno ½ cm. Kalupom izrezujte dukate (promjera oko 5 cm). Dukate stavite na lim za pečenje i ispecite.

Vrijeme pečenja: oko 12 Minuta

Kekse s papirom za pečenje izvadite na rešetku za kolače i ostavite da se ohladi.

3

Ukrašavanje

Fondant tanko razvaljajte između razrezane vrećice za zamrzavanje. Kalupom izrežite onoliko pahuljica koliko je potrebno za kekse. Pahuljice stavite na papir za pečenje. Od šećera u prahu, soka od limuna i plave jestive boje umiješajte glazuru za premazivanje. Stolnim nožem namažite glazuru na kekse. Dok se glazura još nije u potpunosti stvrdnula, stavite na to pahuljice. Ostavite glazuru da se osuši.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu