KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Džepići s jabukama i sirom

Džepići od tijesta s posnim sirom i nadjevom od jabuka

oko 24 komada

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Džepići s jabukama i sirom

Nadjev od jabuka:

450 g jabuka (očišćenih i sitno narezanih)
30 g grožđica
40 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
0,5 omota Dr. Oetker Finesse korica limuna

Tijesto sa sirom:

320 g brašna
1 omot Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
80 g šećera u prahu
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvat soli
60 ml ulja (npr. suncokretovog ulja)
150 g svježeg posnog sira
60 ml mlijeka

Za premazivanje:

3 žlice mlijeka

Za ukrašavanje:

100 g šećera u prahu (prosijanog)
sok od 1 limuna
nekoliko listića badema

preparation

Priprema

1

Priprema

Namastite lim za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Nadjev od jabuka

Pomiješajte sastojke za nadjev.

3

Tijesto sa sirom

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i prosijte po radnoj površini. Dodajte redom ostale sastojke i rukama umijesite tijesto. Tijesto razvaljajte na radnoj površini na debljinu od približno 2 mm i izrežite krugove (promjera 12 cm).

Krugove tijesta do polovice premažite nadjevom od jabuka i ostavite pritom slobodan rub. Rubove premažite mlijekom. Preklopite tijesto u oblik džepića i dobro pritisnite rub.

4

Premazivanje

Džepiće s jabukama stavite na namašćen lim za pečenje i premažite mlijekom.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

Vrijeme pečenja: oko 20 Minuta

5

Ukrašavanje

Za glazuru pomiješajte šećer u prahu s limunovim sokom. Još tople džepiće premažite glazurom. Pospite džepiće bademovim listićima.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu