Flag

Džem od jagoda i đumbira

oko 6 staklenki po 200 ml
Lagano
40
Džem od jagoda s daškom đumbira za doručak
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Ovaj džem možete pripremiti i sa zamrznutim jagodama, ali ih prethodno odmrznite.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
1000 gjagode
75 gušećerenog đumbira
1 pakiranjeDr. Oetker Želirni šećer za džemove od jagoda
1

Priprema

Jagode operite, očistite i usitnite. Nasjeckajte đumbir.

2

Postupak

Jagode i đumbir u loncu dobro pomiješajte sa Želirnim šećerom za jagode. Miješajući zakuhajte na jakoj vatri i uz stalno miješanje kuhajte najmanje 3 min. Eventualno skinite pjenu i odmah do ispod ruba ulijte u pripremljene staklenke. Zatvorite poklopcima s navojem (twist-off®), okrenite naopačke i pustite da odstoje otprilike 5 minuta na poklopcu.

  • Ovaj džem možete pripremiti i sa zamrznutim jagodama, ali ih prethodno odmrznite.