Flag

Drhtalica od bazginih bobica i naranče s đumbirom

oko 6 boce po 500 ml
Srednje teško
40
Voćno-kiselkasti žele s naglašenom notom đumbira
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Umjesto svježih sokova možete koristiti i gotove.
Recipe Tips
Probajte drhtalicu napraviti s ušećerenim ananasom umjesto s đumbirom.
Recipe Tips
Za probu želiranja, stavite 1-2 žličice vruće voćne mase na ohlađeni tanjur. Ako se proba želiranja stegne (postane čvrsta) onda će i ostatak Vaše drhtalice u staklenkama dobiti dovoljnu čvrstoću. Za veću čvrstoću, umiješajte 5-10 g Dr. Oetker Limunske kiseline u vruću tekućinu i napravite probu želiranja, prije nego što napunite staklenke.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
400 mlsoka od bazge (od oko 900 g bazginih bobica)
400 mlsoka od naranči (od oko 5 naranči)
75 gušećerenog đumbira (kandiranog)
1 omotDr. Oetker Džemfix Super 3:1
280 gšećera
1

Priprema

Bazgine bobice operite te pomoću ekspres lonca ili sokovnika na paru napravite sok (Napomena: molimo da slijedite upute proizvođača.) i izmjerite 400 ml. Ocijedite naranče, procijedite sok kroz sito i izmjerite 400 ml. Đumbir sitno nasjeckajte.

2

Postupak

Sokove i đumbir stavite u lonac i dobro pomiješajte sa šećerom i Džemfixom Super 3:1. Miješajući zakuhajte na jakoj vatri i uz stalno miješanje kuhajte najmanje 3 min. Eventualno skinite pjenu i odmah do ispod ruba ulijte u pripremljene staklenke. Zatvorite poklopcima s navojem (twist-off®), okrenite naopačke i pustite da odstoje otprilike 5 minuta na poklopcu.

  • Umjesto svježih sokova možete koristiti i gotove.
  • Probajte drhtalicu napraviti s ušećerenim ananasom umjesto s đumbirom.
  • Za probu želiranja, stavite 1-2 žličice vruće voćne mase na ohlađeni tanjur. Ako se proba želiranja stegne (postane čvrsta) onda će i ostatak Vaše drhtalice u staklenkama dobiti dovoljnu čvrstoću. Za veću čvrstoću, umiješajte 5-10 g Dr. Oetker Limunske kiseline u vruću tekućinu i napravite probu želiranja, prije nego što napunite staklenke.