KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Drhtalica od bazginih bobica i naranče s đumbirom

Voćno-kiselkasti žele s naglašenom notom đumbira

oko 6 boce po 500 ml

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Drhtalica od bazginih bobica i naranče s đumbirom

Sastojci:

400 ml soka od bazge (od oko 900 g bazginih bobica)
400 ml soka od naranči (od oko 5 naranči)
75 g ušećerenog đumbira (kandiranog)
1 omot Dr. Oetker Džemfix Super 3:1
280 g šećera

preparation

Priprema

1

Priprema

Bazgine bobice operite te pomoću ekspres lonca ili sokovnika na paru napravite sok (Napomena: molimo da slijedite upute proizvođača.) i izmjerite 400 ml. Ocijedite naranče, procijedite sok kroz sito i izmjerite 400 ml. Đumbir sitno nasjeckajte.

2

Postupak

Sokove i đumbir stavite u lonac i dobro pomiješajte sa šećerom i Džemfixom Super 3:1. Miješajući zakuhajte na jakoj vatri i uz stalno miješanje kuhajte najmanje 3 min. Eventualno skinite pjenu i odmah do ispod ruba ulijte u pripremljene staklenke. Zatvorite poklopcima s navojem (twist-off®), okrenite naopačke i pustite da odstoje otprilike 5 minuta na poklopcu.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu