KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Desert s borovnicama i vanilijom

Voćni desert s jogurtom i šumskim borovnicama

o 8 porcija

uspijeva lako 20 Minute

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Desert s borovnicama i vanilijom

Sastojci:

1 omot Dr. Oetker Original puding s okusom vanilije
80 g šećera
500 ml mlijeka
1 staklenka šumskih borovnica (ocijeđena masa otprilike 205 g)
2 omota Dr. Oetker Finesse korica limuna
2 omota Dr. Oetker Preljev za torte svijetli
150 g jogurta

preparation

Priprema

1

Priprema

Pomiješajte prašak za puding s 40 g šećera. Postupno uz dodavanje najmanje 6 žlica mlijeka dobro izmiješajte. Ostalo mlijeko zakuhajte, skinite s vatre i miješajući metlicom dodajte zamiješani prašak. Puding vratite na štednjak te uz miješanje najmanje 1 min. kuhajte. Puding ulijte u posudu. Položite foliju za čuvanje svježine izravno na vrući puding kako se ne bi stvorila kožica. Ostavite puding da se tako ohladi.

2

U međuvremenu ostavite borovnice da se dobro ocijede na cjediljci, pri tome uhvatite tekućinu i izmjerite 500 ml, eventualno dodajte malo vode. Pripremite preljev za tortu s preostalim šećerom i tekućinom prema uputi na omotu. Umiješajte 1 omot Finesse arome i borovnice. Masu s borovnicama napunite u koso položene desertne čaše i ostavite da se tako ohladi.

3

Ohlađeni puding mikserom (metlicama) izmiješajte da postane kremast. Umiješajte drugi omot Finesse arome i jogurt. Kremu od pudinga izlijte na očvrsnulu voćnu masu, poravnajte i po želji ukrasite kuglicama od kokosa.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu