KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Čokoladna torta s lješnjacima bez pečenja

Čokoladna, slatka, jednostavna za pripremu - može li bolje?

oko 10 - 12 porcija

uspijeva lako 20 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Čokoladna torta s lješnjacima bez pečenja

Podloga:

230 g keksa (Petit Beurre)
150 g maslaca (otopljenog)

Nadjev:

2 omota Dr. Oetker Original puding s okusom čokolade
1 l mlijeka

Dekoracija:

100 g sjeckanih lješnjaka
50 g šećera

preparation

Priprema

1

Priprema

Dno kalupa za torte (Ø 24 cm) obložite papirom za pečenje, a rub kalupa namastite nekom masnoćom.

2

Podloga

Kekse usitnite mikserom ili u plastičnoj vrećici tako da dobijete smjesu poput sitnog pijeska. Pomiješajte s otopljenim maslacem. Utisnite smjesu pomoću žlice ravnomjerno po dnu kalupa za torte i stavite 30 minuta na hladno. 

3

Nadjev

Pripremite puding s mlijekom prema uputama na omotu i raspodijelite po podlozi.

4

Dekoracija

Sitno nasjeckajte lješnjake i prepecite u tavi bez masnoće do zlatno-smeđe boje. Otopite šećer i u šećeru karamelizirajte lješnjake. Potom pospite lješnjake po pudingu i prije posluživanja stavite oko 2 sata na hladno.