KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Carski drobljenac

Hrskavi carski drobljenac s müslima

oko 2 porcije

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Carski drobljenac

Tijesto:

2 bjelanjaka (veličine M)
2 žutanjka (veličine M)
100 g pšeničnog brašna
1 razom puna žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1 prstohvat soli
2 žlice šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
200 ml mlijeka
80 g Dr. Oetker Vitalis Roasted müsli s čokoladom i lješnjacima

Osim toga:

oko 20 g maslaca (ili 2 žlice jestivog ulja)

Za posipanje:

malo šećera u prahu

preparation

Priprema

1

Tijesto

Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo. Dodajte žutanjke, sol, šećer, vanilin šećer i mlijeko i sve izradite mikserom (metlicama) u glatko tijesto. Zatim umiješajte i snijeg od bjelanjaka i müsli.

2

Pripremanje

U tavi (Ø 28 cm) zagrijte malo maslaca ili jestivog ulja. Izlijte polovicu tijesta i pecite na srednjoj vatri dok donja strana ne postane svijetlo žuta. Zatim tijesto koje je na površini još „tekuće“ podijelite pomoću lopatica za okretanje prvo na četiri dijela, zatim okrenite i pecite dok ne dobije zlatno žutu boju, po potrebi dodajte još masnoće u tavu.

3

Zatim drobljenac istrgajte pomoću dvije lopatice za okretanje u male komade, poslužite na tanjur i pospite šećerom u prahu. Ostatak tijesta pripremite na isti način. Po želji poslužite s kompotom od jabuka ili svježim voćem.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu