Flag

Carski drobljenac

oko 2 porcije
Srednje teško
40
Hrskavi carski drobljenac s müslima
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Carski drobljenac poslužite kao 2 porcije slatkog glavnog jela ili kao 4 porcije deserta.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Tijesto
2bjelanjka (veličine M)
2žutanjka (veličine M)
100 gpšeničnog brašna
1 razom puna žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1 prstohvatsoli
2 žlicešećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
200 mlmlijeka
80 gDr. Oetker Vitalis Roasted müsli s čokoladom i lješnjacima
Osim toga
oko 20 gmaslaca (ili 2 žlice jestivog ulja)
Za posipanje
malošećera u prahu
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Vitalis Roasted müsli s čokoladom i lješnjacima
1

Tijesto

Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo. Dodajte žutanjke, sol, šećer, vanilin šećer i mlijeko i sve izradite mikserom (metlicama) u glatko tijesto. Zatim umiješajte i snijeg od bjelanjaka i müsli.

2

Pripremanje

U tavi (Ø 28 cm) zagrijte malo maslaca ili jestivog ulja. Izlijte polovicu tijesta i pecite na srednjoj vatri dok donja strana ne postane svijetlo žuta. Zatim tijesto koje je na površini još „tekuće“ podijelite pomoću lopatica za okretanje prvo na četiri dijela, zatim okrenite i pecite dok ne dobije zlatno žutu boju, po potrebi dodajte još masnoće u tavu.

3

Zatim drobljenac istrgajte pomoću dvije lopatice za okretanje u male komade, poslužite na tanjur i pospite šećerom u prahu. Ostatak tijesta pripremite na isti način. Po želji poslužite s kompotom od jabuka ili svježim voćem.

  • Carski drobljenac poslužite kao 2 porcije slatkog glavnog jela ili kao 4 porcije deserta.