Flag

Borići s kikiriki maslacem

20 komada
Lagano
45
Klasični keksići s dodatkom kikiriki maslaca.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Tijesto za keksiće
1 komjaja
100 gmaslaca (sobne temperature)
50 gmaslaca od kikirikija
50 gšećera u prahu
6 gDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
200 goštrog brašna
50 gglatkog brašna
Ukrašavanje
Dr. Oetker Čokoladno pismo (ili glazura od mliječne čokolade)
1Gingerbread Dekor 4 u 1
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Čokoladno pismo (ili glazura od mliječne čokolade)
Picture - Gingerbread Dekor 4 u 1
1

Tijesto za keksiće

Pjenasto umutite jaja, šećer u prahu i vanilin šećer. Zatim dodajte maslac omekšao na sobnoj temperaturi pa umutite u jednoličnu smjesu.
Zatim dodajte prosijano brašno i prašak za pecivo te umijesite tijesto. 

2

Podijelite tijesto na dva dijela i zamotajte u prozirnu foliju te stavite u hladnjak na 30-ak minuta. 


Izvadite iz hladnjaka, razvaljajte na debljinu od 5 mm i borićima izrežite oblike.

3

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190°C dok ne dobiju boju – oko 10 minuta.
Izvadite i stavite na rešetku da se ohlade. 

4

Ukrašavanje

Pomoću čokoladnog pisma ili glazure od mliječne čokolade pripremljene prema uputama ukrasite boriće i ukrasite ih dekorom.
Ostavite na rešetki da se ohlade pa ih spremite u kutiju.