Flag

Uskršnji kolač

oko 25 komada
Lagano
100
Ruski čupavi kolač iz lima s uskrsnim dekoracijama
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Tijesto
450 gpšeničnog brašna
3 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
50 gDr. Oetker Kakaa za kolače
225 gšećera
250 gmekog maslaca
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
2jaja (veličine M)
Nadjev
490 gmarelica (ocijeđena kolličina)
500 gmaslaca
1 kgsvježeg posnog sira
350 gšećera
6jaja (veličine M)
2 omotaDr. Oetker Original pudinga s okusom vanilije
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
Picture - Dr. Oetker Original pudinga s okusom vanilije
1

Priprema

Ostavite marelice na cjedilu da se dobro ocijede. Za nadjev otopite maslac i ostavite ga da se ohladi. Namastite lim za pečenje i stavite na njega obruč za pečenje. Zagrijte pećnicu. 

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 170 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 150 °C

2

Tijesto

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i kakaom u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izradite glatko tijesto, miješajući najprije na najnižoj, a zatim na najvišoj brzini. Odvojite oko 1/3 tijesta i razvaljajte ga na pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu od oko ½ cm. Kalupima izrežite različite uskrsne motive i stavite ih sa strane. Ostatke tijesta iz kojeg ste rezali uskrsne oblike umijesite u preostalo tijesto i na limu lagano utisnite tako da dobijete dno; tijesto je najbolje ravnomjerno razvaljati valjkom za tijesto.

3

Nadjev

Po podlozi raspodijelite marelice sa zaobljenim dijelom prema gore. Posni sir sa šećerom, jajima, pudingom u prahu i otopljenim maslacem mikserom (metlicama) izradite u homogenu smjesu.  Stavite smjesu na lim za pečenje i poravnajte. Na to stavite izrezane uskrsne dekoracije i pecite.

Položaj rešetke: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 60 Minute


Stavite kolač u limu na kuhinjsku rešetku. Oprezno odvojite i skinite obruč za pečenje. Ostavite kolač da se ohladi.