Bjelanjke sobne temperature mutiti mikserom, postupno dodavati šećer. U čvrst snijeg dodati navedene sastojke i umiješati kuhačom. Smjesu staviti na pekač obložen masnim papirom (lagano nauljiti) te peći u zagrijanoj pećnici oko 15 minuta. Ohladiti te odrezati pomoću kalupa za tortu promjera 26 cm.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 15 Minute
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Žumanjke i navedene sastojke mutiti mikserom, dodati malo hladnog mlijeka. Lagano ulijevati vruće mlijeko uz neprekidno miješanje. Kuhati na laganoj vatri nekoliko minuta. Ohladiti. U hladnu kremu mikserom umutiti već umućeni maslac sa šećerom u prahu.
Biskvit preliti mlijekom te složiti jagode na rub obruča s acetatnom folijom (može i masni papir). Staviti dio kreme, narezane jagode te ponoviti postupak. Tortu hladiti u hladnjaku nekoliko sati.
Preljev pripremite prema uputama na pakiranju, zatim ga prelijte preko torte i ukrasite bijelom čokoladom i svježim jagodama.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti