
U zdjeli pomiješajte brašno i prašak za pecivo. Dodajte preostale sastojke te mikserom (s nastavcima za tijesto) umijesite glatko tijesto, najprije na najnižoj, zatim na višoj brzini. Tijesto pokrijte i ostavite u hladnjaku oko 30 minuta da se stisne.
U međuvremenu zagrijte pećnicu, a lim obložite papirom za pečenje.
Gornji/donji grijač: oko 180 °C
Ventilacija: oko 160 °C
Iz hladnjaka vadite samo manje količine tijesta kako bi ostalo čvrsto. Razvaljajte ga tanko na lagano pobrašnjenoj radnoj površini.
Većim kalupom (Ø oko 4,5 cm) izrežite oblike cvijeta i posložite ih na pripremljeni lim. Kod polovice izrezanih keksa u sredini izrežite mali krug (Ø oko 1,5 cm).
Pekmez po želji (npr. ribiz, malina, marelica) dobro promiješajte kako bi bio gladak.
Na donju stranu punih keksa nanesite tanki sloj pekmeza. Poklopite ih keksima s otvorom i lagano pritisnite.
Gotove kekse pospite šećerom u prahu.
Ako želite da pekmez u otvorima izgleda urednije, preostali pekmez kratko zagrijte u malom lončiću. Zatim ga malo ohladite i prebacite u slastičarsku vrećicu ili vrećicu za zamrzavanje.
Vrh vrećice odrežite vrlo malo i pažljivo istisnite pekmez u sredinu svakog keksa. Ostavite da se potpuno stegne.
Slični recepti

Kolači

Kolači

Kolači