
Maslac pjenasto umutite, a bijelu čokoladu otopite i prohladite. U ohlađeni puding umiješajte čokoladu, aromu badema i zatim umućeni maslac. Po želji dodajte sjeckane bademe.
Slatko vrhnje zagrijte do vrenja i prelijte preko bijele čokolade. Miješajte do glatke smjese i ostavite nekoliko sati u hladnjaku. Ohlađeni ganache izmiksajte i njime ukrasite tortu. Po želji dodajte bademe, kuglice ili druge blagdanske ukrase.
Složite tortu redoslijedom: kora – krema – kora – krema – kora – krema – kora. Malo kreme ostavite za vanjsko zaglađivanje, a zatim cijelu tortu obložite blanširanim bademima.
Pripremite kalup tako da ga premažete maslacem i pobrašnite, a pećnicu zagrijte na 170 °C. Bjelanjke izmiksajte u čvrst snijeg postupno dodajući šećer u prahu. U drugoj posudi pomiješajte brašno, gustin, prašak za pecivo i sol. U snijeg lagano umiješajte žumanjke, zatim naizmjenično dodajte mokre sastojke (ulje, mlijeko i aromu badema) te suhe sastojke. Smjesu ulijte u kalup, pecite oko 35 minuta i potpuno ohlađeni biskvit prerežite na četiri kore.
Tri pudinga razmutite u 250 ml hladnog mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhajte sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte razmućeni puding. Skuhajte gustu kremu, pokrijte ju folijom i ostavite da se ohladi.
Slični recepti

Deserti

Deserti

Deserti