KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Valjanje fondanta za torte

1

Valjanje fondanta

Dobro promijesite fondant prije nego što ga razvaljate. Tako će postati podatan i lakše će se razvaljati. Prije valjanja pospite radnu površinu šećerom u prahu i valjkom za tijesto tanko razvaljajte fondant. Kako biste tortu mogli obložiti fondantom bez pojave nabora, preporučujemo vam da fondant razvaljate na veću veličinu nego što je potrebno za tortu. Tako se fondant na rubovima torte može lakše izravnati. Ako se tijekom valjanja pojave mjehurići zraka, možete ih oprezno probosti probadačom, a potom izravnati prstima. 

2

Oblaganje fondantom

Za oblaganje fondantom prikladne su torte koje na površini imaju kremu s maslacem ili aprikotirane torte, dakle torte koje su premazane tankim slojem ukuhane marmelade. Fondant ne smije doći u izravan dodir s kremom od vrhnja, posnog sira ili pudinga jer će visoki udio vlage u tim kremama omekšati šećernu masu. Tortu što ravnije premažite kremom od maslaca ili marmeladom i još jednom je stavite na hladno. Potom na tortu stavite, što ravnije, fondant i izravnajte rukama počevši od sredine prema rubu. Kada je površina ravna, strane postupno pritisnite počevši od gore prema dolje. Pritom suvišan fondant na radnoj površini više puta izravnajte tako da se na stranama torte prilikom poravnavanja ne stvaraju nabori.


Oblaganje božićnih torti posebno je brzo i jednostavno pomoću Dr. Oetker Fondant deke. Fondant deka je već razvaljana i može se jednostavno upotrebljavati – dostatna je za tortu Ø26cm.

3

Ukrašavanje fondantom

Tortu koju ste obložili fondant dekom potom možete po želji ukrašavati dodatnim elementima od fondanta. Ideje možete pronaći OVDJE

4

Čuvanje

  • Nakon otvaranja fondant odmah upotrijebite, tj. zapakirajte ga nepropusno u foliju za čuvanje svježine i držite na suhom mjestu, ali ne u hladnjaku. 
  • Torte prevučene fondantom ne smiju se čuvati u hladnjaku. 
  • Ukrasi od fondanta kao što su cvjetovi ili figurice mogu se izraditi i nekoliko dana ranije i ostaviti da se suše na sobnoj temperaturi.