KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Ukrašavanje šećernim preljevom

1

Prosijani šećer u prahu postupno miješajte u glatku smjesu s toliko tekućine da dobijete gusti preljev. Za 200 g prosijanog šećera u prahu potrebno je oko 3 – 4 žlice tekućine.        
Obično se priprema sa sokom od limuna.  
 
Kako biste dobili različite okuse, šećer u prahu može se miješati i s likerom, vinom, čajem, sokom ili mlijekom. Tekućine u boji kao što su crno vino neće šećernom preljevu dati samo aromu, nego će ga obojiti u nježan pastelni ton. Želite li intenzivnije boje, šećerni preljev po želji postupno bojite jestivom bojom.
 
Ako se šećerni preljev miješa s vrućom vodom (iz uputa), nakon sušenja će posebno dobro prianjati i imat će poseban sjaj.