KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Ukrašavanje keksa prije pečenja

1

Keksi se još prije pečenja mogu ukrasiti raznim dekorativnim proizvodima. Stavite izrezane kekse na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pomoću kista tanko premažite mlijekom, vrhnjem ili žumanjkom. Pospite šećernim mrvicama, sjeckanim bademima ili bademima u listićima, ukrasnim konfetima ili šećernim perlicama i pecite. Dekorativni proizvodi mogu se umijesiti i u tijesto za kekse koje se može oblikovati u valjke iz kojih se potom izrezuju keksi. 

2

Keksi se još prije pečenja mogu ukrasiti raznim uzorcima koji se utiskuju na kekse. Stavite razvaljano tijesto za kekse na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pečatom za kekse, ukrašenim dnom čaše ili male zdjelice utisnite motiv, tj. uzorak. Potom izrežite kekse odgovarajućim kalupom za kekse, tijesto skinite s papira za pečenje i pecite. Sitni ukrasi ili natpisi mogu se jednostavno izvesti i tupim završetkom štapića za ražnjiće.