KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Ukrašavanje šećerom i izomaltom

1

Šećerne niti: kako biste tortu ukrasili šećernim nitima poput paukove mreže, rastopite šećer u posudi uz stalno miješanje. Pazite pritom da šećer ne poprimi pretamnu boju. Ostavite šećer da se malo ohladi i pomoću vilice ili metlice za snijeg s kugličastim vrhovima izvucite niti preko torte. Umjesto šećera možete upotrijebiti i izomalt. Izradite šećerne niti oko torte neposredno prije posluživanja.  


Karamelizirani orašasti plodovi: Kako biste dobili karamelizirane orašaste plodove, možete upotrijebiti jezgre lješnjaka ili bademe. Najprije uz stalno miješanje otopite šećer u zdjeli. Maknite zdjelu s vatre i lješnjake pomoću vilice brzo okrećite u karameli sve dok nisu u potpunosti prevučeni. Karamelizirane orašaste plodove ostavite da se ohlade na papiru za pečenje i čuvajte na suhom mjestu. 

2

Šećer za čaj: Dekorativni šećer za čaj možete jednostavno i sami izraditi. Šećer pomiješajte s vodom tako da dobijete lagano grudičastu smjesu. Namažite smjesu na papir za pečenje. Po mogućnosti okrugle kalupe za kekse (vrhovi se ne mogu tako dobro odvojiti) utisnite u šećer. Nemojte odmah izvući kalup, nego sve zajedno s kalupom povucite sa strane i potom oprezno izvucite kalup. Nastavite raditi s očišćenim kalupima. Šećerne motive ostavite da se suše na otvorenom oko 4 dana. Ako želite, prije nego što se smjesa u potpunosti ne osuši, možete u šećernu smjesu utaknuti čačkalice ili šećer možete aromatizirati vanilin šećerom.