Flag

Torta ovčica

oko 12 komada
Srednje teško
40
Sa sočnim biskvitom i kremastim nadjevom ova je torta neodoljivo ukusna i izgledom privlačna
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Za kalup za torte (ø 26 cm)
malo masnoće

Sastojci

Biskvit
350 gmandarina (ocijeđena količina)
200 gmaslaca ili margarina
125 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
3jaja (veličine M)
200 gpšeničnog brašna
3 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
50 gDr. Oetker Badema mljevenih
100 gkiselog vrhnja
Krema
200 ghladnog tučenog vrhnja
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
2 omotaDr. Oetker Kremfixa
100 gkiselog vrhnja
Ukrašavanje
oko 100 gkolačića marshmallows
Dr. Oetker Šećerno pismo s okusom čokolade
Dr. Oetker Crvena boja za kolače
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Badema mljevenih
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
Picture - Dr. Oetker Šećerno pismo s okusom čokolade
Picture - Dr. Oetker Crvena boja za kolače
1

Priprema

Ocijedite mandarine u situ. Namastite dno kalupa za torte. Zagrijte pećnicu.
 

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C

2

Biskvit

Maslac ili margarin u posudi mikserom (metlicama) pjenasto izmiješajte. Miješajući postupno dodajte šećer, vanilin šećer i sol i miješajte sve dok ne dobijete povezanu smjesu. Umiješajte pojedinačno jaja, miješajući svako oko pola minute na najvišoj brzini. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i bademima i u dva navrata kratko umiješajte na najnižoj brzini. Potom kratko umiješajte kiselo vrhnje. Na kraju oprezno dodajte mandarine. Tijesto stavite u kalup za torte i poravnajte. Stavite kalup na rešetku u pećnicu.

Položaj rešetke: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 45 Minute


Odvojite i skinite obruč kalupa za torte i ostavite kolač da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.

3

Krema

Odvojite biskvit od podloge i stavite ga na pladanj za torte. Tučeno vrhnje čvrsto istucite s vanilin šećerom i Kremfixom. Kratko umiješajte kiselo vrhnje. Tortu premažite kremom.

4

Ukrašavanje

Prije posluživanja prerežite marshallows na ploške i dekorativno poput vune raspodijelite po torti, pritom ostavite sredinu slobodnu za lice. 2 marshmallowsa obojite ružičastim šećernim pismom i izradite uši. I lice iscrtajte šećernim pismom.