Flag

Torta 5 do ponoći

oko 12 komada
Srednje teško
70
Silvestarska torta s kremom od nugata
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Umjesto marcipana možete koristit Dr. Oetker Fondant.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Biskvit
5jaja (veličine M)
200 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
125 mlulja
125 mlvode
220 gglatkog brašna
30 gkakao praha (slatkog)
½ omotDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Krema od nugata
250 mlhladnog tučenog vrhnja
3 žlicenugat kreme od lješnjaka
1 žlicašećera u prahu
1 omotDr. Oetker Preljeva za torte svijetlog
1 omotDr. Oetker Kremfixa
Za premazivanje
malovruće marmelade od marelice
Za prekrivanje
300 gmarcipan mase
Dr. Oetker jestive boje za kolače
Za ukrašavanje
Dr. Oetker Čokoladno pismo (bijela boja)
malomarcipan mase
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Preljeva za torte svijetlog
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
Picture - Dr. Oetker Čokoladno pismo (bijela boja)
1

Biskvit

Jaja sa šećerom i vanilin šećerom mikserom (metlicama) pjenasto istucite. Kratko umiješajte ulje i vodu. Pomiješajte brašno s kakaom i praškom za pecivo, prosijte u smjesu i umiješajte kuhačom.

2

Smjesu stavite u kalup za torte (Ø 24 cm), čije je dno obloženom papirom za pečenje i poravnajte. Kalup stavite na rešetku u donju polovicu prethodno zagrijane pećnice.

Vrijeme pečenja: oko 50 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C

3

Od ohlađene torte odrežite 1/5. Veći dio prerežite vodoravno dva puta.

4

Krema od nugata

Tučeno vrhnje pomiješajte s nugat kremom od lješnjaka, šećerom u prahu i preljevom za torte te istucite s Kremfixom. Spojite tortu s kremom.

5

Premazivanje

Marmeladu od marelice kratko zagrijte u manjem loncu, uz stalno miješanje. Mali dio biskvita vodoravno prerežite (drugu polovicu iskoristite po želji na drugi način). Drugu polovicu s ravnom stranom prema dolje zalijepite na tortu s malo marmelade. Površinu i rub lagano premažite marmeladom i stavite u duboko zamrzavanje oko sat vremena.

6

Za prekrivanje

Marcipan mijesite s jestivom bojom do željene nijanse i razvaljajte na radnoj površini posutoj šećerom u prahu na približno 3 mm debljine. Pomoću obruča kalupa za torte izrežite krug i 1/5 ravno odrežite. Oba dijela stavite na površinu.


Preostali marcipan prema opsegu torte oblikujte u valjak i razvaljajte na debljinu od približno 3 mm. Izrežite prema visini ruba torte, namotajte i odmotajte oko ruba torte. Malo pritisnite i odrežite višak marcipana.

7

Za ukrašavanje

Šećernim pismom bijele boje izradite brojke po torti. Zatim, tanko razvaljajte marcipan, izrežite kazaljke i složite na torti 5 do 12.


Stavite tortu na hladno. Prije posluživanja je stavite uspravno na pladanj za torte.

  • Umjesto marcipana možete koristit Dr. Oetker Fondant.