Flag

Rolada s bananom, orasima i karamelom

10 kriške
Srednje teško
60
Blagdanska rolada s kombinacijom banane, oraha i karamele
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Krema od karamele
500 mlmlijeka
2 omotaCreative pudding slana karamela
150 gšećera
100 gmaslaca (sobne temperature)
2banane
Biskvit
6 komjaja
150 gšećera
100 mlulja
60 gglatkog brašna
1 omotDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
150 gmljevenih oraha
Ganache (za ukrašavanje)
150 gmliječne čokolade
50 gčokolade za kuhanje
150 mlslatkog vrhnja
Picture - Creative pudding slana karamela
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1

Krema od karamele

U mješavinu pudinga i šećera dodajte 1 dl hladnog mlijeka i sjedinite u smjesu bez grudica. Ostatak mlijeka zagrijavajte u odgovarajućem lončiću dok ne zavrije. U vrelom mlijeku skuhajte puding uz stalno miješanje dok se ne zgusne. Maknite s vatre i površinu kreme prekrijte prozirnom folijom i ostavite na hlađenje. Dok se puding hladi pripremite biskvit.


Pećnicu zagrijati na 150°C.

2

Biskvit

Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Prvo miksajte bjelanjke, kad se zabijele postepeno dodajte šećer uz stalno miksanje. Kad ste umutili snijeg počnite dodavati i jedan po jedan žumanjak uz miksanje. Nakon toga dodati ulje i lagano izmiksajte.
U smjesu prosijte brašno i prašak za pecivo. Dodajte mljevene orahe i sve promiješajte silikonskom špatulom dok se smjesa ne sjedini. Pripremitie lim za pečenje dimenzija 42x32 cm i obložite ga papirom za pečenje. 


Smjesu ravnomjerno rasporedite po papiru za pećenje i pecite 20 minuta na 150°C, a zatim povećajte temperaturu na 180°C i pecite još oko 7-8 minuta (temperaturu i dužinu pečenja prilagodite vašoj pećnici). Vodite računa da se biskvit ne prepeče. Pečen biskvit izvadite iz pećnice i nakon 5 minuta pažljivo odvojite od papira za pečenje te ga zajedno sa tim papirom zarolajte tako ta dužina rolade bude kraća stranica biskvita i ostavite da se ohladi.


Ohlađenu kremu prvo izmiksajte kratko, a zatim dodajte i maslac sobne temperature i sve sjedinite mikserom u glatku kremu.


Odrolajte ohlađeni biskvit i premažite kremom od karamele. Uz kraću stranicu biskvita poredajte oguljene banane i pažljivo zarolajte (pri rolanju se pomoći papirom za pečenje). Roladu umotati u papir za pečenje i učvrstite, te ostavite u hladnjak nekoliko sati na hlađenje (najbolje preko noći).

3

Ukrašavanje

U odgovarajućem lončiću izlomite čokoladu, prelijte ju slatkim vrhnjem i zagrijavajte na umjerenoj temperaturi. Miješajte silikonskom špatulom dok se sva čokolada ne otopi. Ostavite u hladnjaku na hlađenje dok se ganache ne stegne. Kremu prebaciti u vrećicu za ukrašavanje u koju smo stavili željeni zvjezdasti nastavak i formirajte na roladi „ruže“. Ukrasite polovicama oraha, izrežite na kriške i servirajte.