Flag

Osvježavajuće melba tortice

oko 6 komada
Srednje teško
60
Desertni užitak u obliku tortica s breskvama i malinama
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Umjesto rakije od malina ili likera od ribiza možete upotrijebiti istu količinu soka od jabuke.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Za lim za pečenje ili veliki pladanj
papir za pečenje
6kalupa za mini tortice (Ø 7,5 cm)
Hrskava podloga
100 gDr. Oetker Vitalis Crunchy Plus Dupla Čokolada
50 gmliječne čokolade
40 gmaslaca
Nadjev
240 gbreskvi (4 komada breskvi)
4 listićaDr. Oetker Želatine u listićima
200 ghladnog slatkog vrhnja za šlag
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
250 gjogurta
150 gkiselog vrhnja
1 žlicasoka od 1 limuna
2 razom pune žlicešećera
Preljev
250 gmalina
100 mlvode
5 žlicerakije od malina ili likera od ribiza
1 omotDr. Oetker Preljeva za torte svijetlog
2 razom pune žlicešećera
Picture - Dr. Oetker Vitalis Crunchy Plus Dupla Čokolada
Picture - Dr. Oetker Želatine u listićima
Picture - Dr. Oetker Preljeva za torte svijetlog
1

Priprema

Lim za pečenje ili pladanj obložite papirom za pečenje i na to stavite 6 obruča za desert. Za nadjev narežite breskve na ploške. Ako ste koristili breskve iz kompota, ostavite da se dobro ocijede na cjedilu.

2

Hrskava podloga

Hrskave Vitalis müsle stavite u vrećicu za zamrzavanje, čvrsto zatvorite i valjkom za tijesto dobro izgnječite. Čokoladu grubo nasjeckajte. Maslac otopite u loncu na slaboj temperaturi, maknite sa štednjaka i umiješajte čokoladu tako da se otopi. Dodajte mrvice müsli. Smjesu ravnomjerno raspodijelite po kalupima i žlicom utisnite tako da dobijete podlogu za tortice. Podloge ostavite najmanje 20 min. u hladnjaku.

3

Nadjev

Ploške breskvi poprečno prepolovite i posložite ih vertikalno uz rub kalupa. Preostale breskve narežite na kockice. Želatinu omekšajte prema uputama na pakiranju. Vrhnje za šlag čvrsto istucite s vanilin šećerom. Pomiješajte jogurt s kiselim vrhnjem, sokom od limuna i šećerom. Omekšanu želatinu rastopite prema uputama na pakiranju. U otopljenu želatinu pjenjačom umiješajte najprije oko 4 žlice kreme od jogurta, potom umiješajte preostalu kremu. Kada se krema počne stvrdnjavati, oprezno umiješajte šlag i kockice breskve. Kremu prelijte preko hrskavih podloga, poravnajte i ostavite da odstoji u hladnjaku oko 3 sata.

4

Preljev

Proberite maline. 50 g malina kuhajte u loncu s vodom oko 3 minute. Voćnu smjesu protisnite kroz sito, skupite tekućinu u mjernoj posudi. Dodajte rakiju od malina ili liker od ribiza i nadolijte vode tako da ukupna količina iznosi 200 ml. Ohlađene tortice nadjenite preostalim malinama. Preljev za torte pripremite prema uputama na pakiranju, ali s mješavinom soka od malina i šećerom. Preljev za torte žlicom raspodijelite po malinama i ostavite da se stvrdne.

5

Tortice odvojite šiljastim nožem, izvadite ih iz obruča za desert i po želji poslužite u ukrasnim papirnatim košaricama.

  • Umjesto rakije od malina ili likera od ribiza možete upotrijebiti istu količinu soka od jabuke.