Flag

Mini šaumrole

16 komada
Lagano
30
Kolač od lisnatog tijesta punjen pjenastom kremom
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Za velike šaumrole narežite lisnato tijesto na 7 traka (oko 3,5 x 42 cm).
Recipe Tips
Šaumrole se prije pečenja mogu premazati i umućenim jajetom.
Recipe Tips
Šaumorole nemojte čuvati u hladnjaku. Na sobnoj temperaturi mogu stajati oko 2 dana. 
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Lisnato tijesto
1 pakiranjelisnatog tijesta (270 g)
Za premazivanje
malovode
Pjenasta smjesa
5 žlicevode
130 gšećera
2bjelanjka (veličine M)
30 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1

Lisnato tijesto

Odmotajte lisnato tijesto i narežite ga na trake veličine 16 x 2 cm. Namotajte trake tijesta na kalupe za mini šaumrole i stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Ostavite da odstoji 10 minuta i premažite vodom.

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: 18 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 200 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 180 °C

2

Pjenasta smjesa

Pomiješajte vodu sa šećerom i kuhajte 2,5 minute. Kada voda sa šećerom zavri, mikserom (metlicama) istucite bjelanjke sa šećerom i vanilin šećerom. Lagano miješajući polako ulijevajte kipuću šećernu otopinu. Miješajte smjesu do konzistencije paste, tako dugo dok smjesa ne postane mlaka.

3

Toplu pjenastu smjesu stavite u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom s glatkim otvorom i punite rolice na strani s većim otvorom. 

  • Za velike šaumrole narežite lisnato tijesto na 7 traka (oko 3,5 x 42 cm).
  • Šaumrole se prije pečenja mogu premazati i umućenim jajetom.
  • Šaumorole nemojte čuvati u hladnjaku. Na sobnoj temperaturi mogu stajati oko 2 dana.