Flag

Marmelada od šljiva i ružmarina

oko 8 staklenki po 200 ml
Lagano
40
Sočna marmelada od šljiva s notom ružmarina, odlično pristaje uz jela od divljači
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Marmelada
900 gšljiva (izvaganih nakon čišćenja)
1 grančicaružmarina
150 mlsoka od višanja
1 omotDr. Oetker Limunske kiseline
1 omotDr. Oetker Želirnog šećera Extra 2:1
Picture - Dr. Oetker Limunske kiseline
Picture - Dr. Oetker Želirnog šećera Extra 2:1
1

Šljive operite, izvadite koštice, izvažite 900 g i izradite pire. Ružmarin sitno nasjeckajte.

2

U velikom loncu za kuhanje dobro pomiješajte šljive, sok i limunsku kiselinu s Extra želirnim šećerom. Miješajte dok ne zakuha. Nastavite miješati i kuhajte na jakoj vatri najmanje 2 minute. Umiješajte ružmarin i nastavite kuhati 1 minutu. Uklonite po potrebi pjenu i odmah izlijte do ruba pripremljenih staklenki. Zatvorite zatvaračima za staklenke (twist off), okrenite naopačke i ostavite da stoji oko 5 minuta na poklopcu.

Marmelada pristaje uz meso, obroke od divljači ili uz sir, ali se može koristiti i za obogaćivanje umaka.